Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oefenhapjes Vraagjes

 • Auteur
  Berichten

 • Noorasiem
  Bijdrager
  #10196690

  Hoi hoi,

  Mijn dochter bijna 6mnd vind t happen heel leuk! 

  Ik geef nu 3weken lang 2x per dag groente.  pompoen, wortel en nu bloemkool. Ze krijgt 2 ijsblokjes op een dag. 

  Volgende week wil ik starte met in de ochtend fruit en avond groente. Maar kun je banaan, aardbei etc ook in vriezen en ontdooien? Want zo’n hele banaan krijgt ze nooit op natuurlijk.

  En wat s goed om mee te beginnen welk fruit? 

  En zou ik al combi kunnen maken met de groente? Heb nog wortel pompoen en bloemkool over wou deze eerst op maken in de vorm van evt. Combinaties.

  Ojaa en hoe doen jullie doperwtjes klaar maken deze zijn niet verd verkrijgbaar alleen maar uit vriezer of potje/blikje. Uit de vriezer kun je niet nog eens in vriezen en uit potje/blikje ben ik niet zo fan ivm toevoegingen. 

  Dankuuu 

   


  SiskaBo
  Bijdrager
  #10196708 Quote

  Hoi Noorasiem,

  Mijn jongste is net 5 maanden en wij zijn begonnen met appel/banaan..

  Helaas reageerde hij hier vrij heftig op en had behoorlijk kramp.

  Nu ook aan de groente en dat gaat goed.

  Over het algemeen kan je alle fruit invriezen, de kleur word er niet mooier op. Banaan lijkt na het ingevroren te hebben een beetje op een bruin prakje.

  Gewoon proberen en kijken of het bevalt. 

  Groetjes Siska.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10196709 Quote

  Fruit kun je ook gewoon invriezen. Banaan wordt na t ontdooien wel wat bruin maar maakt voor de smaak niet uit. Met aardbeien moet je wel ff kijken hoe ze erop reageerd zo ook met citrusvruchten ivm darmkrampen. 

  Maakt niet heel veel uit waar je mee begint, ik begon met banaan. Ze hebben trouwens van servero appelmoes zonder toevoegingen. Kun je evt ook als blokjes invriezen. Scheelt weer appels schillen haha. 

  De groente wat je nu nog hebt kun je gaan combineren. Ik heb wel doperwten uit de diepvries weer opnieuw ingevroren als puree. Nooit bij nagedacht dat dit niet zou kunnen. Als je uit blik of pot doet moet je het heel goed afspoelen in een vergiet. Dan gaan de meeste toevoegingen weg. 

   


  Rak sha
  Bijdrager
  #10196727 Quote

  Hier ook banaan in de vriezer, kan prima. Alleen de kleur ja. Ik ben begonnen met meloen, dat is vrij waterig en zo op te slurpen. Tweede keer was het peer, dat is favoriet hier! 

  Diepvries doperwten kan je trouwens wel invriezen na het bereiden. Met het koken zijn de bacteriën gedood die door het ontdooien zouden zijn ontstaan. 

  #10196746 Quote

  Wij zijn hier begonnen met peer. Mijn theorie was dat de smaak wat zachter is dan van appel en wat minder zwaar dan banaan. 

  Mijn zoontje eet nu zo’n 2 maanden groente en fruit en vindt eigenlijk alles wel lekker. Ik ben nu gaan combineren met smaken. Dat leek me niet zo’n probleem, aangezien hij een hele makkelijker eter is wat betreft groente en fruit. Als ik iets nieuws probeer, probeer ik wel altijd eerst die smaak los. 


  Noorasiem
  Bijdrager
  #10196749 Quote

  Thanks voor jullie berichten! Ik ga nog even wachten met aardbei inderdaad en ga beginnen met peer. 

  Ook ga ik nog een week 1 smaak groente geven de doperwten. Die heb ik nog in de vriezer dus kan ik die mooi gaan bereiden

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10196768 Quote

  Ik heb altijd gewoon wat vers fruit goed geprakt of gepureerd. Bijv 1/2 peer, of 1/4 banaan + 1/4 perzik. De rest van het fruit at ik zelf wel op 😉 

  Zeker met de zomer voor de deur heb je veel zacht zomerfruit. 

  Ik gebruikte ook wel eens een pakje diepvriesfruit in de wintermaanden als er weinig variatie in vers fruit is.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10196807 Quote

  Ik vind mango en perzik erg mooi pureren, je hebt een goede dikte dan. Aardbei meng ik met wat banaan. Soms vries ik het in, maar meestal maak ik het ter plekke. Ik gebruik ook regelmatig diepvriesfruit. 

  Diepvriesdoperwten kun je gewoon opnieuw invriezen. Het zout jn de potjes trekt in de doperwt, dat spoel je er niet allemaal af. 


  KL-E
  Bijdrager
  #10196867 Quote

  Ik doe elke dag n stuk vers fruit pakken. Tegenwoordig eet mijn zoontje het met gemak zelf op. Maar toen ik net begon, at ik dan de rest gewoon op. Had ik alvast n deel van mijn dagelijkse portie gehad!

   

  Nu maak ik er altijd een gezellig fruitmomentje van. Lekker samen aan tafel met n bekertje water. Ieder n eigen stuk fruit 😄

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct