Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oerstom & alcohol

 • Auteur
  Berichten

 • Dirma
  Bijdrager
  #10171647

  Hai hai, ik wil even graag iets met jullie delen……

  Vanavond ben ik erachter gekomen dat ik zwanger ben. Ik ben 36 jaar oud en het is mijn eerste. Je zou denken met deze leeftijd ben je wijzer. Nou ik dus niet. Ik heb de afgelopen 2 weken 4 feestjes gehad waar ik op elk feestje veel alcohol heb gedronken. Veel cocktails (ongeveer een stuk of 10 per feestje). Deze weken waren echt uitzonderlijk want verder ga ik juist bijna nergens behalve bijv. de bioscoop. En ben ik nu juist zwanger 🙁 tussen de 2-3 weken geeft Clearblue aan. Ik ben blij maar ook radeloos. Ik schaam me diep en voel me vreselijk schuldig. Hoe groot is de kans dat  ik nu alles heb verpest???:’-( Zijn er meerdere die zoiets stoms hebben gedaan? Is er kans op FAS in deze fase van de zwangerschap? Ik zit mezelf helemaal gek te maken. Is er al een bloedband tussen moeder en kind bij 2, 3, 4 of 5 weken zwanger? Heel graag deel ik ervaringen uit. 

  Dirma  


  Dirma
  Bijdrager
  #10171648 Quote

  Clearblue (test) geeft 2-3 weken aan maar de eerste dag laatste ongesteldheid is nu 6 weken geleden. Dus ik ben nu volgens de verloskundige 6 weken zwanger. Even ter verduidelijking.  


  Jillroos
  Bijdrager
  #10171650 Quote

  In de eerste weekjes (?) krijgt het embryo voeding uit het dooierzakje en is er geloof ik niet direct een verbinding via de placenta met de moeder.. hopelijk stelt dit je gerust


  Mama van tweee
  Bijdrager
  #10171655 Quote

  Wat Jillroos al zegt!

  Gefeliciteerd, laat los en ga genieten! 🤰


  StephW
  Bijdrager
  #10171660 Quote

  Ik zou het ook bespreken met de vk, maar je kan t toch niet terugdraaien dus wees niet te boos op jezelf..


  Rooslii
  Bijdrager
  #10171666 Quote

  Ik was onbedoeld zwanger en kwam er pas achter toen ik al 3 maanden was. Ik ging 5x per week uit waarbij ik flessen vodka leeg dronk en ik heb een gezonde dochter. Dus het hoeft niet persee erg te zijn. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Rak sha
  Bijdrager
  #10171667 Quote

  Gefeliciteerd!

  Tussen menstruatie en test kan niet per se kwaad als je alcohol hebt gedronken doordat het vruchtje gevoed wordt uit het vruchtzakje. Dit is uiteraard geen reden om dan in die periode los te gaan. Maar als je wel hebt gedronken, moet je je niet al te druk maken. Zolang je direct na de test geen druppel meer hebt gedronken, zal het allemaal wel goed gaan! Ik heb zelf (achteraf) ook gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was. Na de test niks meer en nu een kerngezonde bink van 3,5 maand! 


  Lizzyluc
  Bijdrager
  #10171679 Quote

  Zou me ook niet zo druk maken. Herken je verhaal wel. Wij waren op vakantie en heb alle cocktails elke avond uitvoerig beproeft en van genoten!! Bleek ik bij thuiskomst zwanger. Inmiddels ruim 22 weken en op de 20 weken echo was alles goed. Je moet gewoon denken, je hebt die laatste avondjes nog ff mee gepikt en de rest van de zwangerschap kun je alle verstandige keuzes maken! Lekker laten gaan!


  gebruiker781217
  Bijdrager
  #10171681 Quote

  Niet zo druk maken, ik was zwanger zonder dat ik het wist en een hele carnaval gehad van smorgens tot snachts non stop alcohol. Nu ligt er een heerlijk gezond meisje naast me in bed☺️.

  lekker genieten dat je zwanger bent, gefeliciteerd!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct