Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Om Het Uur Willen Drinken

 • Auteur
  Berichten

 • Lelala
  Bijdrager
  #10228237

  hoi, 

  onze 2 weken oude dochter komt sinds een paar dagen bijna om het uur. Ze krijgt volgens de curve genoeg voeding voor haar gewicht maar ze blijft maar zoeken. Volgens het consultatiebureau komt ze te snel en teveel aan en mag ze maar 6x100cc per dag. Hier gaat ze, als we op verzoek flesjes geven, ruimschoots overheen! Al het extra dat ze krijgt gaat ook gewoon op.  Ze schreeuwt het echt uit als ze geen extra voeding krijgt .. een speen oid werkt niet. 

  Ze krijgt speciale voeding tegen koemelkallergie dus overstappen op een andere voeding vind ik risicovol. 

  Heeft iemand hier ervaring mee? Is er iets dat wij verkeerd doen?

   

  liefs 


  Mariekevdkolk
  Bijdrager
  #10228248 Quote

  Je doet sowieso niks verkeerd.

   

  Weet je zeker dat ze honger heeft of dat het zuigbehoefte is? Of misschien heeft ze wat regeldagen? 

  Als het langer aanhoudt voeding voor hongerig baby’s?

  En koemelk allergie? Mijn dochter heeft dat maar kwamen we pas na 12 weken zoeken achter. Heeft ze al een test oid gehad? Vindt dat wel erg snel.


  Sammetje
  Bijdrager
  #10228283 Quote

  Onze dochter (3 weken) had/heeft enorme dorst met dit weer. Wij dachten ook dat ze honger had en gaven haar steeds een fles. Ze kreeg veel te veel.. We kregen als tip om de extra keren de melk sterker te verdunnen (1 schepje bij 60cc of 2 schepjes bij 90cc). Dan krijgt ze toch wat voor de dorst maar bleef het aantal schepjes voeding binnen de perken.

  We houden ons nu aan een schema van je baby in een droomritme en hebben zo beter beeld bij wanneer het honger kan zijn en wanneer het dorst of zuigbehoefte is

  #10228308 Quote

  @Gebruiker10126865 hoe gaat het slapen? Ze zou nu ook last van reflux kunnen hebben. Dat hoor je vaak icm koemelkallergie plus de speciale voeding is ook dunner waardoor het makkelijker omhoog komt. Kindjes met reflux willen meestal vaker drinken, omdat dit het pijnlijke gevoel verzacht. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen