Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oma laat baby te weinig slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10171546

  Hoi allemaal, even een vraag aan jullie. Stel ik me te erg aan en ben ik een enorme controlefreak? Mijn moeder past regelmatig op mijn bijna 6 mnd oude dochter , thuis slaapt ze best veel, na elke voeding speelt ze even een half uurtje / uurtje en dan gaat ze lekker slapen. Mijn moeder laat haar gerust 3/4 achter elkaar wakker en zegt dan; oh ze was niet moe hoor. Maar als ik haar in bed leg slaapt ze altijd! Ik vind dit veelste lange tijd wakker voor zo’n klein meisje. Wat vinden jullie? Ik heb al vaker gezegd van nou ze heeft wel slaap nodig, ze was heel moe toen ze van jou af kwam, je moet haar 30min/45min naar de voeding in

  bed leggen maar daar lijkt ze niet naar te luisteren, vind het zo vervelend. 


  Joessie
  Bijdrager
  #10171552 Quote

  Begrijp precies wat je bedoelt! Hier exact t zelfde, mijn zoon is net 6 maanden. Morgen gaat hij weer logeren bij oma, ben benieuwd! Vorige keer was hij zondagochtend vanaf 9 uur wakker totdat wij hem kwamen halen tegen 12 uur…

  Ik kan me er best wel druk om maken, maar aan de andere kant weet ik ook dat ik zonder haar niet een nachtje zou kunnen doorslapen, soms even een middagje voor mezelf zou hebben… dus ik geef het wel aan, maar ik laat het ook maar op zijn beloop. Is jouw kindje dagelijks bij oma? Dan zou ik wel verplichten om jullie ritme aan te houden. Is het zo af en toe? Dan lekker laten gaan.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10171554 Quote

  Hier ook hetzelfde probleem hoor. Oma laat m’n dochter van 4,5 maand te lang wakker. Heb er al meerdere keren wat van gezegd maar lijkt niet echt aan te komen. En doordat m’n dochter niet heel duidelijk aangeeft wanneer ze moe is, snapt oma het denk ik niet dat ze gewoon na 1,5 uur weer naar bed moet. Ze is er maar 2 halve dagen dus ik laat het nu maar zo. Maar maakte me er in het begin ook druk om hoor. 


  Babetje
  Bijdrager
  #10171557 Quote

  Begrijpelijk maar…. Jullie moeders hebben jullie ook groot en volwassen gekregen. Ik zou het nog een keer met haar bespreken (vanuit de ik-vorm) en het dan proberen naast je neer te leggen


  Marma
  Bijdrager
  #10171568 Quote

  Ik vind niet dat je je aanstelt. Ik zou dit ook echt niet fijn vinden. Misschien nog een keer aankaarten en anders proberen om tot een middenweg te komen van hoe lang jij wil dat de baby wakker is? 


  Langeweg
  Bijdrager
  #10171569 Quote

  Mijn zoontje is bijna 3 maanden en is soms wel 4 uur of langer wakker. Als ik hem in zijn bedje leg blijft tie gewoon wakker. Ook als ik ga wandelen met hem in de wagen een groot rondje blijft tie gerust t hele rondje wakker lekker te brabbelen. En ik zie dan ook geen vermoeidheids signalen. Als he kleine meid thuis wel veel slaapt lijkt mij het niet heel erg als ze zo af en toe wat langer wakker is.  

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10171572 Quote

  @joessie ze is er de ene week 1 dag in de week en de andere week 2 dagen. Ik heb het al zo vaak ‘aardig’ proberen aan te geven met ook de uitleg erbij. Maar het lijkt wel of het niet binnenkomt.. ik wil alles rustig aan doen, zorg voor heel veel rust en regelmaat en doe alles volgens ‘de regeltjes’ want het is mijn eerste kindje. En het lijkt wel of mijn moeder vind of ze al lang klaar is voor meer dingen, ik maak verse fruithapjes, kreeg ik die mee naar huis en dan kocht ze zelf van die potjes en gaf ze die. Dan vraagt ze weer mag ze nog geen drinken tussendoor of misschien wat diksap?      Ik wil al die dingen allemaal nog niet, ze krijgt gewoon 4 flessen en klein groentehapje en fruithapje om te oefenen want ze is pas 5,5 mnd


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10171582 Quote

  Tjaa.. lastige dingen zijn het.

  Ook hier gaat de kleine meid van bijna 8 maanden naar oma toe en ook hier slaapt ze altijd minder dan thuis.

  Maakte mij soms ook druk erom maar dan denk ik ook ze heeft zelf 3 kinderen groot gebracht dus moet ik er nou zo’n ding van gaan maken? 

  Nu geeft mijn moeder ook wel aan het moeilijk te vinden om te zien wanneer ze moe is.

  En ze word tussen door wel eens wakker dan geef ik een speentje en slaapt ze vaak nog door maar ook dat gebeurt bij oma niet.

  Ik denk dat je het los moet laten is voor iedereen het beste denk ik.


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10171583 Quote

  Tja, vervelend maar ik zou me er ook niet al te druk om maken. Je kleintje kan veel hebben hoor. Ze krijgen er niks van als ze een dagje wat minder slapen. Zo worden ze ook wat flexibeler en makkelijker. 

  Zelf werk ik op een kinderdagverblijf en ik breng mijn dochter ook naar een kinderdagverblijf. Ritmes van kindjes zijn vaak heel anders op de opvang. Zo gaat het gewoon. Ze slapen korter en onrustiger in een ander bedje en als moeder voel je je kind gewoon het beste aan, en de leidster/oma doet het net even anders! 

  Als je je er echt niet goed bij voelt en oma snapt het niet, kun je natuurlijk kiezen voor een kinderdagverblijf of gastouder. Maar besef wat een luxe het is dat oma wil oppassen! Ze krijgen bij oma veel meer aandacht dan op de opvang. Als het ergens onrustig en druk is, is het wel op de opvang. 

  En anders.. zelf thuis blijven. Dan doe je het altijd goed. T is niet altijd makkelijk om je kind weg te brengen, maar accepteer dat anderen echt wel het beste met je kind voor hebben. En ze krijgen echt niks van een dagje minder slapen of 1x per week fruit uit een potje. Als ze echt moe is, valt ze vanzelf wel in slaap in de box/maxi cosi denk ik?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct