Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oma Oppassen Bij Tweede Kindje

 • Auteur
  Berichten

 • Broc
  Bijdrager
  #10091144

   

  Hoi allemaal,

  Ik heb een dochter van 14 maanden en ben nu 8 weken zwanger van de tweede. Als alles goed gaat met de zwangerschap zou er in februari dan een kleintje bijkomen.

   

   Mijn moeder past nu een dag in de week op ons dochtertje, beide vinden dit erg leuk! Tegen de tijd dat ik dan weer zou moeten gaan werken is dochter 2 en de kleine 3 maanden. We willen niet dat mijn moeder een hele dag in haar eentje is met die 2 kleintjes, lijkt me voor mezelf al intensief genoeg, laat staan voor een 69 jarige oma ;)

   

  Nu dan ook het dilemma hoe we dan verder gaan, er vanuit gaande dat mijn moeder tegen die tijd nog steeds fit genoeg is om op te passen. Een paar opties zijn: 

  1) Beide kindjes om de week afwisselend een dag bij oma en andere week opvang, zo zouden ze allebei oma evenveel zien en andersom. Ik vraag me alleen af of dit niet verwarrend is voor ze.

  2) Voor dochter de situatie zoveel mogelijk gelijk houden en de baby een dag extra naar de opvang doen, waardoor oma alleen op dochter past en baby daardoor maar weinig meemaakt

  3) Helemaal stoppen met oma laten oppassen en voor beide kindjes de situatie hetzelfde maken. Dit zou met name oma heel erg jammer vinden

  4) Oma alleen op de baby laten passen en dochter naar de opvang, maar dat lijkt me vooral voor dochter niet eerlijk of fijn

  5) Anders namelijk…? ;)

   

  Heeft iemand ervaring met een soortgelijke situatie of kan iemand iets zinnigs zeggen over een van de opties? :)

   


  Blosjes
  Bijdrager
  #10091154 Quote

  Misschien een optie om te kijken of je dochter van 2 naar de peuterspeelzaal (mogen ze vanaf 2 naartoe) kan in de ochtend dan heeft oma ‘s ochtends alleen de baby en dan ‘s middags beide scheelt misschien toch?


  Zonneschijne
  Bijdrager
  #10091161 Quote

  Heeft oma aangegeven dat ze niet op twee kinderen wil passen? Misschien vindt zij het geen probleem. Je kunt het eerst proberen en als ze het te druk vindt, dan opvang gaan regelen.


  BabyKoot
  Bijdrager
  #10091164 Quote

  Wat zonneschijne zegt. Heb je dit al aan oma gevraagd? 

   


  Broc
  Bijdrager
  #10091168 Quote

  Dat is ook wel een idee ja Boesjes! Ze kan ook een dagdeel evt op de opvang terecht.

  We hebben oma niet gevraagd, maar vooral omdat we zelf niet willen dat ze er op 2 tegelijk past 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct