Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Omeprazole, hoe vervoeren? Gekoeld bewaren

 • Auteur
  Berichten
 • #10456643

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen,

  mijn zoontje van 4 maanden krijgt omeprazole voor zijn reflux. Nu moet je dat in de koelkast bewaren alleen reis ik vaak naar nederland (ik woon in belgie en familie woont in Nl) 

  nu heb ik gevraagd aan 2 apotheken hoelang dit uit de koelkast mag. De 1 zegt “dat mag gerust 2  a 3 uurtjes buiten de koelkast en de ander zegt dat t nog geen 30 min buiten de koelkast mag. 

  nu is mijn vraag aan mamas die hier ervaring mee hebben; hoe deden jullie dat met reizen? In een koelzak? En ik ga binnenkort op vakantie (een vliegreis van 6 uurtjes naar tropisch weer) hoe moet ik de medicatie dan vervoeren? 

  Alvast bedankt 🙂 


  LEvB
  Bijdrager
  #10456646 Quote

  In een koeltasje met een vries element erbij hou je het wel wat uurtjes koud!
  Ik woon op 2 uur tijden van m’n familie en moet soms ook dingen uit de vriezer meenemen. Vries elementen erbij en t is nog bevroren na 2 uur!

  #10456648 Quote

  En met verre reizen? Hoe moet ik dat dan doen? Dus een reis van 8 a 12 uurtjes? 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10456664 Quote

  Hoe bedoel je het gekoeld bewaren? Ik heb zakjes Nexium en die staan gewoon op kamertemperatuur. Aanmaken met water en dan toedienen, dus niet iets gekoeld bewaren oid?


  Linniee
  Bijdrager
  #10456667 Quote

  Hoi Gebruiker,

  Wij hebben ook een hele lange tijd omeprazol gehad. Als je naar je familie gaat zou ik het inderdaad in een koeltas doen. 
  Voor je verre reis zou ik vragen aan de apotheek of je het zelf mag aanmaken. Het is niet zo heel moeilijk. Wij hebben uitleg gekregen van de apotheek en deden het altijd zelf. 
  Hierdoor kun je op plaats van bestemming de omeprazol aanmaken en direct koelen. 

  succes!


  EMM
  Bijdrager
  #10456877 Quote

  Die van ons zijn ook gewoon zakjes die je op kamertemperatuur bewaart en dan 15 ml water bij een zakje doen. Niet al te ingewikkeld dus zou eens vragen of je die niet kunt krijgen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct