Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Omgaan Met Narcistische Moeder

 • Auteur
  Berichten
 • #10519747

  Een familielid ( man 30j) is na een relatie van 4 maand geconfronteerd met zwangerschap. Eerste reactie : “ hebben wij een goede basis gelegd “? De zwangere vrouw had een kinderwens en besluit zonder overleg om het kindje te houden.”De moeder heeft diagnose narcist. Hij wil een band opbouwen met zijn inmiddels geboren dochter. Hoe ga je met deze situatie om terwijl je afkeer voelt voor de moeder qua karakter en bouw je tegelijkertijd een liefdevolle relatie op met je dochter? 

  #10519857 Quote

  Als je afkeer van haar voelt omwille van haar ziektebeeld is het denk ik goed, hoe moeilijk ook, te zien dat dit een persoonlijkheidsstoornis is en niet haar karakter. Dus geen hekel hebben aan haar maar haar gedrag.

  Ontzettend moeilijk dit maar ook omwille van het dochtertje super belangrijk, zeker in de toekomst. “Mama is lief maar dat mama zo en zo doet is inderdaad niet leuk.”

  Is de man met haar getrouwd/ partnerschap/gezag aangevraagd? Daar zou ik eerst op inzetten zodat hij op papier rechten heeft en niet alleen als het haar uitkomt want dat is een erg linke situatie.. Zij moet daar mee instemmen dus zorg dat ze daar het nut van inziet (alementatie bijv..) en dat er officieel bezoekmomenten worden vastgelegd.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct