Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Omrollen In Bed 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10563804

  Hoi!

  Ons zoontje is bijna 6.5 maand en draait nu moeiteloos van rug naar buik, maar terug lukt nog niet zonder onze hulp. Hij doet niks anders meer, ook ’s nachts.. als hij eenmaal op zijn buik beland is het huilen. Wat dus resulteert dat we hem continu moeten terug rollen.

  We hebben al veel geprobeerd: slaapzakje vast maken onder matrasje en dekentje strak om z’n beentjes en heupen, maar hij wurmt zich er zo onder uit. Zijlig kussen werkt ook niet.

  Iemand nog een tip?


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10563814 Quote

  Leren terugrollen!

  Het is waarschijnlijk niet wat je wil horen, maar als hij dat onder de knie heeft hoeven jullie er niet meer uit. Dus veel samen op zijn buik liggend spelen. Hem laten voelen dat op zijn buik liggen oké is en hem leren terug te rollen.
  Als hij 1 been optrekt duw je zachtjes onder de opgetrokken voet zodat hij houvast heeft en kan rollen.
  Het vastbinden van de slaapzak of strakke dekens spannen word juist in deze fase afgeraden. Als hij zich dan vast draait verhoog je de kans op wiegendood.

  Veel succes en Slaaplekker!


  Mateke
  Bijdrager
  #10563846 Quote

  Tja inderdaad geduld hebben. Het betert echt weer van zodra ze het terugrollen onder de knie hebben. Wij hebben hier een tijdje geleden net hetzelfde gehad. Ik voel hoe moe je ongetwijfeld bent en hoe vervelend het is, maar onthoud vooral dat het een fase is en dat het vanzelf weer betert. Succes!


  Pippy
  Bijdrager
  #10563929 Quote

  Terug rollen idd. Of misschien eens kijken naar de Nunki Fedde&Kees lakentjes? Ik heb er zelf geen ervaring mee maar hoor positieve verhalen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct