Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Omscholing tot kraamverzorgster, ervaring?

 • Auteur
  Berichten

 • Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10481395

  Hallo allemaal!

  Ik ben er serieus over aan het denken om me om te laten scholen tot kraamverzorgende. Ik heb gestudeerd aan de kunstacademie en inmiddels vanalles gedaan. Leuke baan in het theater nu, maar toch toe aan ook iets nieuws.

  Ik ben erg benieuwd of hier ervaren kraamverzorgsters mee lezen die de voor- en nadelen van het vak kunnen benoemen.

  Ik heb op dit moment een kindje van anderhalf jaar en een baby van 9 dagen 🙂 Dat moet dus wel te combineren zijn.

  Ik hoor graag wat jullie van het vak vinden! En of de opleidingsperiode te doen is met een gezin.

  Dank alvast!


  Dstv
  Bijdrager
  #10481411 Quote

  Hee ik heb 6 maanden lang alles afgezocht qua kraamzorg opleiding. Ook bij alle bedrijven binnen een uur rijden gesolliciteerd voor bbl kraamzorg. Ben bij 3 uitgenodigd en uiteindelijk allemaal nee gehad. Is dus lastig om bij deze opleiding binnen te komen dit komt ook omdat er heel veel interesse naar is.


  Moradora
  Bijdrager
  #10481421 Quote

  Realiseer je wel dat kraamzorg best lastig te combineren kan zijn met een gezin. Als je standby staat moet je a la minute weg kunnen voor een bevalling dag en nacht. Daarnaast werk je vaak 8 dagen achter elkaar en weet je niet wanneer je daarna weer aan het werk gaat.

  Ik heb ooit gesolliciteerd bij de kraamzorg, en dit werd me echt op het hart gedrukt, je moet super flexibel zijn en je oppas ook.
  Hoe graag ze me ook wilden hebben bij die organisatie hierdoor ben ik afgehaakt


  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10481424 Quote

  @Desteney
  Oh echt joh? Wat balen! Terwijl ik nu van onze eigen kraamverzorgster hoorde dat er een tekort is.. hoe lang geleden was het op zoek?

  @Moradora
  Dat dacht ik ook altijd. Maar bij kraamzorg de Waarden kun je op rooster werken. Dan kun je ook kiezen voor 4 dagen per week, dus geen 8 dagen achter elkaar (of ik begrijp het verkeerd).
  Ooit wel als kraamverzorgster gewerkt? Of hield het daar op?


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10481476 Quote

  De vrouw van mijn vader heeft zich de afgelopen periode laten omscholen tot kraamverzorgende. Zij had wel al een achtergrond als verpleegkundige dus dat maakte dat ze wat vrijstelling had voor verschillende vakken. Verder was het wel een pittig half jaar, ze heeft ontzettend veel gewerkt om zo snel mogelijk aan haar uren te komen zodat ze als volwaardig kraamverzorgster aan de slag mocht ipv als leerling (daarvoor moet je X aantal uren hebben gemaakt onder begeleiding). Naast het werken was er dan ook nog (online) les en examens. Nu werkt ze 2 diensten per maand op roooster, dus twee keer 8 dagen met tussenin meerdere dagen vrij. Op het moment dat ze in de wacht moet kun je eigenlijk niks plannen omdat je dan inderdaad zo snel mogelijk weg moet kunnen, maar dat is maar 2 dagen in de maand voordat je dienst start. Verder kun je ook niet meer alle feestdagen thuis zijn ivm werk.Heel veel succes met het maken van de keuze!


  Hopsakee
  Bijdrager
  #10481542 Quote

  Geen ervaring, maar hier toen ook wel over gesproken met de kraamzorg. Het kan inderdaad wel 4 dagen werken (was ook de waarden), maar weet dat dit niet de voorkeur heeft. Als jij namelijk voor 4 dagen kiest, houdt dat in dat een gezin dus standaard 2 verschillende kraamverzorgsters krijgt, en dat heeft niet de voorkeur.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct