Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onbegrip werkgever/ klacht in dienen?

 • Auteur
  Berichten
 • #5734415

  Hallo allemaal,

  Ik ben nu 27 weken zwanger en loop al sinds het begin van mijn zwangerschap met rugklachten. Ik heb scoliose en door mijn zwangerschap wordt dit er niet beter op.

  Nu heb ik al vanaf het begin te maken met onbegrip op mijn werk.

  Er zijn voor mij zoveel voorvallen geweest dat ik niet eens alles kan beschrijven, dus zal proberen het kort samen te vatten.

  Het begon met mijn vraag of ik afwisselend werk zou kunnen krijgen ivm met mijn rugklachten. Daar kreeg ik geen gehoor op en daarop volgde mijn vraag of zij mij in contact konden brengen met een arbo arts. Dit was niet nodig volgens hun. Toen heb ik dat zelf in werking gezet, ism mijn huisarts.

  Vervolgens zijn eigenlijk alle adviezen van de arbo arts genegeerd. Niet te lang staan/ zitten, niet langer dan een aantal uur werken. Ik ben wel minder gaan werken, maar vaak was het meer dan wat de afspraak was, met als gevolg weer een ziekmelding van mijn kant.

  Een aantal keer is er ook gezegd dat de mail van de arbo niet ontvangen is, terwijl ik altijd wel netjes een kopie ontvang, dus eigenlijk geloof ik het niet.

  Gisteren ben ik bij mijn verloskundige geweest en zij raadde me aan helemaal te stoppen met werken. Ik heb ook een reistijd van 2,45 uur per dag wat ik haast niet meer trek. Nu was voor mij toch wel de druppel dat ik vlak na deze afspraak was ingeroosterd, dit niet redde omdat het uit liep bij de verloskundige, en vervolgens de wind van voren kreeg. Ik had maar moeten opschieten bij de verloskundige, werk ging voor aldus mijn leidinggevende.

  Nu is mijn grootste reden van posten dat ik dit graag van me af wil schrijven. Ik loop hier al zo lang mee en het heeft een hoop stress bij me veroorzaakt (en bij mijn man toch ook wel).

  Daarbij twijfel ik erover of ik een klacht in ga dienen hierover. Met als voornaamste reden dat de volgende die zwanger is dit niet ook mee hoeft te maken.

  Heeft iemand van jullie daar ervaring mee, waar kan ik dat het beste doen en is dit ook daadwerkelijk nuttig?

  Groetjes Kimberley

   

   

   

   

   


  W83
  Bijdrager
  #5734428 Quote

  Ik zou zeker een klacht indienen. Een werkgever heeft een zorgplicht voor zwangere werknemers. Dit staat gewoon in de wet vastgelegd. Zo heeft de werkgever een plicht jou vrij te geven voor een zwangerschapsonderzoek, dus ook als je naar de verloskundige gaat. Dus dat je te laat komt op het werk is niet jou probleem, maar het zijne.

  Hier vind je wat over rechten en plichten rond de zwangerschap: klik hier

   

   


  Martina Spierts
  Bijdrager
  #5734431 Quote

  Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Wellicht kunnen zij je hier mee helpen.

  Of, indien je geen rbverz. Hebt het Juridisch Loket bellen en vraag/verzoek voorleggen?


  gebruiker433255
  Bijdrager
  #5734437 Quote

  Jou gezondheid en die van je kindje gaan voor! Grof schandalig hoe je behandeld word ik zou zeker een klacht indienen en ook weer contact opnemen met de arbo arts deze kan jou vanaf jou kant ook ondersteunen en misschien wel wat op papier zetten dan heb jij in ieder geval je bewijzen!

  Sterkte meid! Ik weet hoe het is om rugklachten te hebben en bekkenklachten denk aan je lichaam!

  #5734453 Quote

  Ik weet inderdaad wat mijn rechten zijn en omdat ik ze niet of met veel moeite heb gekregen, zit ik hier ook mee.

  En waar zou ik die klacht dan in moeten dienen? Bij de arbodienst? Of bij het hoofdkantoor van waar ik werk? En wat kan ik daar mee bereiken?

  Ik weet zelf eigenlijk niet echt wat ik wil bereiken. Het zit me gewoon niet lekker dat ik er zoveel stress van heb gehad, en dat allemaal onder het mom van personeel tekort.


  MoedervanD
  Bijdrager
  #5734502 Quote

  Wat vervelend zeg! Jouw gezondheid en de gezondheid van je kindje is het allerbelangrijkste!!


  Wat ik zou doen in jouw situatie? Me volledig ziek melden (burn-out, rugklachten etc). Laat ze het uitzoeken daar op je werk! Ze zullen dan sneller naar je luisteren, en zo niet ga je in de ziektewet. Je stelt je niet aan en je bent ook geen 30 maanden zwanger toch? Nu echt aan jezelf denken!


  Sterkte ermee!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Anne Florine
  Bijdrager
  #5734518 Quote

  Wat vervelend zeg! Maar ze moeten het werk aan jou aanpassen hoor! Ik heb bij mijn zwangerschap ischias gehad en kreeg volledige medewerking van m’n werkgever. Minder uren per dag gewerkt. Contact gehad met de arbo en die waren ook erg begripvol. Ik zou het bij de arbo en bij het hoofdkantoor aangeven. Wat je wilt bereiken: een goede werkgelegenheid terwijl je zwanger bent. Zij moeten het werk aan jou aanpassen omdat je nu niet goed kunt werken.

  Heel veel sterkte!!

   


  gebruiker175707
  Bijdrager
  #5734537 Quote

  Jeetjemina!! Wat een verhaal. Een klacht indienen lijkt me wel het minste wat je kunt doen.

  Doe het rustig aan en let goed op jezelf en op je kindje, lijkt me voor nu het belangrijkste


  Angelina3
  Bijdrager
  #5734732 Quote

  V

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct