Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onder Toezicht Veilig Thuis

 • Auteur
  Berichten

 • mamon Kolk
  Bijdrager
  #10132301

  Hallo,

   

  Onze Milan van 6 maanden staat onder toezicht van veilig thuis. Het is echt vreselijk het houd in dat er buiten mij man en ik nog iemand 24 uur bij moet zijn. Gelukkig is dat steeds iemand van onze fammilie maar dan nog dit is niet normaal!

  zou vertellen waarom, Milan heeft in 1,5 maand 2 aanvallen gehad dat die slap was en niet aanspreekbaar was wij continu naar het ziekenhuis omdat wij het niet vertrouwen telksen werden wij overal weg gestuurd. Tot vorige week kreeg die eindelijk een mri ze dachten aan de vreselijkste dingen. Godzeidank kwam daar uit dat het “niets” erg was wel dat er op 3 plaatsen bloedingen te zien waren hoe en wat dat er komt geen idee. Als er iemand voorzichtig is zijn wij dat wel. Daar word verder geen onderzoek naar gedaan. Nu is opeens kindermishandeling vreselijk echt vreselijk! Hij kwam bij onze ouders en gastouder daar durf ik hem nooit meer naar toe te doen!

  nu staat die zobzio 1 maand zwaar ondertoezicht van veilig thuis. En over 1 week krijgt die skelet foto’s voor evt breuken nou daar komt echt niks uit.ze verdenken ons gelukkig ook niet maar dit is proctol omdat er iets zit wat er niet hoort.

  iemand ening idee wat de gevolgen zijn van veilig thuis en ect?

  liefs


  Marma
  Bijdrager
  #10132642 Quote

  Goh wat heftig! 

  Ik weet alleen dat het heel belangrijk is om mee te werken als ouders. En als het goed gaat zullen ze het toezicht wel weer afbouwen. 

  Sterkte ermee


  Sas Kuik
  Bijdrager
  #10132748 Quote

  Ik werk in de hulpverlening en heb vanuit  die kant ervaring met Veilig Thuis. 

  Zoals hier al gezegd wordt is het belangrijk om mee te werken met de afspraken. 

  De medewerkers van Veilig Thuis kennen jullie nog niet goed. Wel weten ze dat er een klein jongetje letsel heeft, waarvan de oorzaak onbekend is. Gezien de leeftijd van Milan is hij extra kwetsbaar en volledig afhankelijk van volwassenen om hem heen. Ze willen uiteraard geen enkel risico nemen en moeten daarom in deze fase nog rekening houden met alle mogelijkheden. 

  Het is daarom belangrijk dat jullie mee werken met de afspraken, zodat jullie ook laten zien dat jullie open zijn en mee willen werken om er voor te zorgen dat het goed gaat met Milan. Op die manier zullen ze jullie ook beter leren kennen en steeds een betere inschatting kunnen maken welke afspraken oid nodig zijn om de veiligheid van Milan te waarborgen. 

   

  Zo klinkt het wellicht wat makkelijk. Ik kan me goed voorstellen dat het heel heftig is dat er 24 uur nog een andere volwassene bij jullie/Milan is. Maar uiteindelijk hebben jullie hetzelfde doel. Dus ga er voor! 

  Sterkte! 


  mamon Kolk
  Bijdrager
  #10133047 Quote

  Wij doen zeker alles voor Milan en volgen alles op wat ze van ons vragen want wij hebben niks te verbergen. Wij zijn steeds de genen die het niet vertrouwende en hulp zochten!

  Enig idee hoe lang dit aan houd? En wat vervolg is?

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct