Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ondergewicht Dreumes

 • Auteur
  Berichten
 • #10436386

  Hallo Allemaal,

  Ik ben vandaag bij het consultatiebureau geweest voor een extra weeg/meet controle. 

  Bij de vorige controle waren ze van mening dat onze dochter achterbleef met der gewicht. 

  Wel was ze flink gegroeid in de lengte. 

  Ze woog +- 3 maanden geleden 9.3 kilo en was 81 cm +-14 maanden. 

  Vandaag is woog ze 10 kilo en 84 cm (18 maanden) bij het consultatiebureau geven ze aan dat als ze na de BMI kijken ze ondergewicht heeft maar dat ze op zo jonge leeftijd niet na de BMI kunnen kijken. 

  Ze eet goed, slaapt goed, is lekker actief. En ziet er na mij mening gezond uit. 

  Maar begin door het consultatiebureau toch te twijfelen. 

  Maar als ik dan na onze dochter kijk, maak ik mij minder druk omdat ze goed eet, en altijd slank en lang is geweest, als baby al.

  Ze gaat alleen niet volgens het gemiddelde groei lijntje. 

  Ben benieuwd na andere ervaringen en meningen. 

  Alvast bedankt. 

  #10436393 Quote

  Valt toch wel mee haar lengte en gewicht?

  Lekker zo door gaan hoor en niet twijfelen! Zolang ze haar eigen lijntje volgt is het goed.

  mijn zoon zit qua gewicht ook op de -1 ten opzichten van zn lengte maar hij is gewoon heel lang! En zowel papa als mama ook lang en dun. Dus bij ons deden ze er totaal niet moeilijk over!


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10436433 Quote

  Vind het wel mee vallen bij jou dochter 

  Onze dochter wordt woensdag 4 jaar en is 98 cm en weegt 12 kilo.

  Dus die is een stuk kleiner in verhouding 

   


  Plientje
  Bijdrager
  #10436519 Quote

  Het voelt net alsof ik mijn eigen verhaal lees 😅 mijn dochter heeft altijd -1 gezeten op de groei Curve en nu buigt ze zelfs af naar beneden. Toen ze 18 maanden was woog ze 9,4 kilo en was 81 cm. Wij moesten een afspraak maken met een diëtiste om te kijken of ze iets miste in der voeding. Kwam uit dat ze iets minder mocht drinken en nog meer mocht eten, terwijl ze best veel eten naar binnen werkt op een dag. Ook hebben wij een klein probleempje want ze heeft ook nog koemelkallergie dus veel volle producten zoals yoghurt en melk kunnen wij niet gebruiken. Ook is ze de hele dag actief bezig en heeft het ook een deel met genen te maken denk ik, mijn man is ook super slank.

  Ik kreeg vaak de tip om volle producten te gebruiken zoals volle yoghurt en volle melk. Eten warm maken in roomboter of een klontje roomboter toevoegen aan het warme eten. Misschien helpt het je?

  Succes en je bent niet alleen! Ik heb me vaak onzeker gevoeld door het CB terwijl ik zie dat mijn dochter er naar mijn idee gezond uitziet.

  #10436557 Quote

  Ik vind het ook meevallen hoor. Mijn zoon is vorige week 18 maanden geworden. Hij is 88cm en weegt 11,5-12 kilo.

  #10436630 Quote

  @cvdpluijm 

  grappig.. Mn zoon is 2… 96cm en 14 kilo 🤣

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10436642 Quote

  Je kindje eet, slaapt en speelt goed en je maakt je er verder geen zorgen om. Als jij als ouder het gevoel had gehad dat er iets niet goed zou zijn had je die signalen wel opgepakt. We zijn allemaal verschillend. De een is klein en dun de andere groot en flink. Als je naar de papa en mama kijkt verklaart dat vaak een hoop. Mijn zoontje van nog geen 8 is een flinke van bijna 10 kg. En hij krijgt verder niets meer dan wat hij zou mogen hebben. Het is aanleg, genetisch bepaald hoe we gebouwd en gevormd zijn. Zijn vader en ik zijn ook groot en stevig 😅


  Ananasss
  Bijdrager
  #10436655 Quote

  Mijn dochter van nog geen 2 is 92/93 cm en 13 kg. Altijd al een lang ding geweest met weinig spekjes. Je kunt er weinig aan doen, zolang ze vrolijk zijn en lekker spelen enzo!

  #10436673 Quote

  Bedankt allemaal, jullie bevestigen wel mijn gevoel, ze is een vrolijk en energiek meisje. Ontwikkeld zich goed. Ik begrijp dat de groeicurve een goede richtlijn is, maar niet elk kindje is het zelfde natuurlijk. 

  En vond dat ze na mij gevoel prima was aangekomen 600 gram sinds de laatste meting (3maanden geleden) ook wel weer 3 cm gegroeid dus vandaar dat der gewicht lijn afwijkt.

  Wil er vooral geen obsessie vanmaken vooral omdat ze gewoon goed eet, Kunnen der idd wat volle melk producten geven dat kan nooit kwaad. 

  Maar verder denk ik vooral kijken wat zij doet zolang ze blijft groeien, lekker aan het spelen is de hele dag zie ik er geen kwaad in.

  Wij zeggen inderdaad ook altijd postuur heeft ze van mama ( ik ben klein,slank) lengte van papa ( papa is bijna twee meter) 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct