Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ongeduldig?

 • Auteur
  Berichten

 • MamaAnanas
  Bijdrager
  #10382468

  Ik begin redelijk ongeduldig te worden en eigenlijk ook een beetje bang. Bang dat een tweede kindje niet voor ons is weggelegd. 

  Ik heb een zoontje van 3. Zwanger worden van hem ging vrij makkelijk. Na 3 maanden gestopt te zijn met de pil, raakte ik zwanger van hem. Helemaal blij dat het zo snel gelukt was en dat alles goed ging. Intussen zijn we een aantal jaar verder en klaar voor een tweede kindje. Ik ben vorig jaar oktober gestop met de pil. In februari was het raak. Alweer helemaal blij. Die blijdschap bleek van korte duur, want in week 9 kreeg ik een miskraam. Dat was heftig voor mij en er gingen een aantal maanden voorbij voordat ik klaar was voor een nieuwe poging. In oktober bleek ik weer zwanger maar ook toen kreeg ik een miskraam. Die beleefde ik minder heftig dan de eerste keer maar het was wel pijnlijk. Je gaat dan toch aan jezelf twijfelen. Wat het voor mij extra lastig maakt, is dat ik richting de 39 (jaar) ga. Ik weet heus wel dat er oudere vrouwen zijn die nog prima zwanger raken en van een gezond kindje bevallen maar gaat het mij ook lukken? Ik ben onzeker en bang tegelijkertijd. Ik ben dolgelukkig met m’n zoontje, hij is alles voor me en ik wil hem zo graag een broertje of zusje geven. Ik merk dat ik er stress van krijg, wat natuurlijk niet helpt.

  Ik vraag me ook af of ik al ‘de medische molen’ in gang moet zetten, gezien m’n leeftijd, een jaar bezig, 2 miskramen achter elkaar. Ik zie daar best tegenop. Hebben jullie daar ervaring mee? Wanneer besloot je daarvoor te gaan? 

  Pfff…moest het even van me af schrijven. 


  Daniek
  Bijdrager
  #10382641 Quote

  Jeetje wat heftig zeg!! Ik heb dit niet meegemaakt dus ik kan je daarin geen gericht advies geven. Wat je wel altijd kan doen is een oriënterend gesprek bij je eigen huisarts of op een fertiliteitspoli en na advies nadenken of het iets is wat je zou willen of niet. 

  Gezien wachttijden bij dit soort poli,s kan het geen kwaad om je iig vast door te laten verwijzen, je zit nergens aan vast. Ik zelf ben ook langer dan een jaar bezig geweest en in de eerste instantie gaan ze alleen wat onderzoekjes doen of het ergens mee te maken kan hebben.

  Succes met je keuze en sterkte met alles, hopelijk mag het snel lukken


  MamaAnanas
  Bijdrager
  #10382717 Quote

  Dankjewel voor je bericht. Ik zal het met mijn man bespreken en toch maar contact opnemen met de huisarts. 


  StephW
  Bijdrager
  #10382829 Quote

  Wat rot zeg! Ik herken het een klein beetje. Dochter was meteen na het stoppen met de pil raak. Ik stopte met de pil in sept 19 en was in dec 19 weer zwanger, maar ook een miskraam (met lange nasleep). Uiteindelijk weer zwanger in sept 20, dus bijna een jaar over gedaan. 2 jaar is wel lang. Ik denk dat je je moet afvragen wat je wilt doen voor een 2e. Wil je evt het medische traject in? Je lijf heeft bewezen dat het zwanger kan worden en mogelijk had je gewoon pech met de miskramen. Aanmelden bij huisarts om je te orienteren op de mogelijkheden is miss wel fijn, dan weet je iig wat je opties zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct