Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ongesteldheid zet niet door, test negatief

 • Auteur
  Berichten

 • MrN
  Bijdrager
  #10474028

  Lieve allemaal,

  Deze maand was weer de eerste ronde na een moeizame miskraam die 6 maanden in beslag heeft genomen vanwege 2 curettages, een ziekenhuisopname, bloedtransfusie en een hysteroscopie. Zie mijn volledige verhaal in de post ‘Incomplete miskraam: 2 (spoed)curettages en 1 (mogelijk 2) hysteroscopie’. Ik heb nadien 2 regelmatige cycli gehad van 26-28 dagen. Vandaag zit ik op dag 30 en mijn menstruatie blijft uit. Ik heb afgelopen vrijdag (dag 27) heel licht bloedverlies gehad. Een inlegkruisje kreeg ik er niet mee gevuld. Zaterdagochtend en zondagochtend heb ik nog licht (bruin) bloed gehad met afvegen, niets in maandverband. Inmiddels heb ik sinds gisterenmiddag geen bloed meer gezien. Een menstruatie duurt bij mij altijd 4-5 dagen en daarbij verlies is wel flink wat bloed. Vanochtend heb ik een vroege test van CB gedaan, terwijl mijn NOD vrijdag/zaterdag was, en die was negatief. Aan de hand van temperaturen en ovulatietesten weet ik dat ik een late ovulatie heb gehad, op dag 17 of 18. We hebben vanaf dag 6 t/m dag 22 om de dag seks gehad, dus dat moet goed zitten. Ik heb al enkele dagen last van misselijk en moet enorm vaak plassen de laatste dagen. De afgelopen week heb ik ook geregeld wat lichte krampjes/gerommel onderin mijn buik gehad met af en toe een steekje in de buurt van mijn liezen. Mijn gevoel zegt dat ik zwanger ben en mijn gevoel heeft het vaak wel bij het rechte eind. De vorige keer zei m’n gevoel dat er iets mis was met de zwangerschap en ook later tot tweemaal toe dat de miskraam niet volledig was. Alledrie de keren klopte dat, dus mijn gevoel is wel een aardig goede raadgever. Nu de zwangerschapstest negatief is, voel ik me toch onzeker.

  Hebben jullie hier misschien ervaring mee? Zou ik misschien toch te vroeg getest hebben, aangezien mijn eisprong vrij laat was, of maak ik mezelf gewoon helemaal gek omdat ik het zo graag wil?
  Liefs, N.  Cardiozuster
  Bijdrager
  #10474036 Quote

  Mss met een paar dagen opnieuw testen.. ik weet niet hoeveel dagen je normaal ongesteld wordt na ovulatie maar dat is meestal 14 dus als je nu op dag 30 zit zou toch pas dag 31/32 je NOD zijn?

  #10474047 Quote

  Zou idd ook nog aantal dagen wachten. Je lijf is ook nog 1 grote hormonen blok


  MrN
  Bijdrager
  #10474079 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ik ben van plan om zaterdagochtend pas opnieuw te testen, mits mijn ongesteldheid uitblijft. Zou het bloedverlies dan eventueel kunnen duiden op een innestelingsbloeding?


  Lewis
  Bijdrager
  #10474117 Quote

  Dus als ik je verhaal goed begrijp had je op dag 17/18 je eisprong en was afgelopen vrijdag dag 27? Dan zit je nu op dag 30. Dus dat is 11 a 12 DPO. Als het innestelingsbloed was vanaf vrijdag, dan zou je dus al 3 dagen HCG aanmaken, en als een early test vanmorgen niks liet zien, dan is je kans wel heel klein. Je kan gewoon een lichte menstruatie gehad hebben een keer, of het zet later alsnog door. Heb je altijd een korte LF van 10 dagen? 
  Maar omdat het nog vroeg is, en niet iedereen even snel HCG aanmaakt is er natuurlijk altijd een kans. Als je woensdag nog negatief test is ook die kans wel heel erg klein. In de bijsluiter van CB stond dat het iets van 99% accuraat is vanaf dag 14, dus dan moet je echt die ene procent zijn. 
  Wat ook nog kan is dat er een innesteling fout is gegaan.

  Niet om je hoop in te gooien, maar ik gebruik altijd zo’n denkwijze om mezelf rustig te houden op het wachtbankje. 


  MrN
  Bijdrager
  #10474152 Quote

  Bedankt voor je reactie. Hiermee is m’n hoop wel grotendeels weggezakt…. Een menstruatie van minder dan een dag, met heel weinig bloedverlies zou wel heel uitzonderlijk kort zijn. Dat heb ik in het jaar dat ik inmiddels al gestopt ben met de pil nog nooit meegemaakt. Ik wacht het rustig af.

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam

  Lewis
  Bijdrager
  #10474157 Quote

  Nou ja wie weet test je over een paar dagen wel positief. Het gebeurt wel eens. Ik hou gewoon van eerlijke info. Sorry als het wat hard over kwam. Wel lastig dat je maar geen duidelijkheid krijgt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct