Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ongewensr Gedrag

 • Auteur
  Berichten

 • MevrouwI
  Bijdrager
  #10397969

  Ohh dit klinkt heel ernstig maar mijn 14 maander heeft bedacht dat bijten helemaal fantastisch is! Maar vaders en moeders hebben er inmiddels schoon genoeg van.

  Voor je er erg in hebt hapt ze je in het wang of pols, trui enz..

  Hoe pak ik het aan? Ik geef nu aan op eigen hoogte dat het zeer doet en ze dit absoluut niet mag doen. Dan gaat ze dramatisch op de grond liggen maar nadat we elkaar een kus en knuffel hebben gegeven is het oke.

  Iemand tips om dit af te leren?


  Rcl
  Bijdrager
  #10397998 Quote

  Mijn kindje van 1 deed dit al vanaf die tandjes had geen idee als die het snapt wij denken van niet. We zeggen nee en we gaan verder hij moet nog alle tanden krijgen dus daar ka ook aan liggen. Ik beet vroeger ook maar dit was omdat ik geen emoties kom lagen zien en dat lastig vond te uiten dat kan het ook zijn .
  Dat HD ik en ik merk dat die van mij dat ook heeft qua blij boos alles kon ik niet onderworpen brengen als we wat leuks deden beet ik als er iets was beet ik of bonkte ik me hoofd tegen de muur. Ik merk als die kleine van mij blij is vrolijk iets lekker vind balt die zijn vuiste en maakt die geluid en bijt die zijn tanden opelkaar of ons bijten of andere dingetje misschien dat

  #10398014 Quote

  Mijn broertje beet me altijd in mijn bovenbenen. Mijn moeder heeft hem 1x, uiteraard zachtjes, gebeten en toen was het over. Onze dochter heeft soms ook dat ze bijt. Tot nu toe werkt het nog om duidelijk ‘nee’ te zeggen

   


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10398026 Quote

  Misschien een alternatief geven waar ze wel in mag bijten? Bijtring, stoffen bal, net wat ze fijn vindt?


  Girl-and-boy
  Bijdrager
  #10398039 Quote

  Onze dochter van 1,5jr deed dit ook wel eens. Precies in de periode dat er tanden en kiezen doorkwamen. Toen een bijtring gegeven, maar die wilde ze echt niet 

  Na een aantal keren gezegd te hebben dat hrt niet mag omdat dat pijn doet, waarbij ze dan ging lachen. De keer erop in de hoek gezet. Sindsdien is het gelukkig over! 


  Juffielies
  Bijdrager
  #10398043 Quote

  Het zal wel niet pedagogisch verantwoord zijn, maar mijn zoon van 16 maanden beet een maand geleden ook echt flink door. Had de happen geregeld in mijn arm staan. Hij beet ook andere kinderen op het kinderdagverblijf geregeld. Niets hielp. Als ik au zei of niet doen begon hij te lachen. Ik heb hem (zachtjes) teruggebeten. Vanaf toen nooit meer gedaan. 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  MevrouwI
  Bijdrager
  #10398114 Quote

  Aaah dit is misschien wel iets. Gezien ze nog maar 4 tanden heeft, thans voor de tip.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct