Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onregelmatige cycli

 • Auteur
  Berichten

 • Chauffeursvrouw
  Bijdrager
  #10063691

  Hallo allemaal!

  Ik ben bijna 3 jaar geleden moeder geworden van een geweldige zoon. Conceptie ging toen eigenlijk vrij vlot (februari gestopt met de pil en in september zwanger).

  6 weken na de bevalling ben ik begonnen met anticonceptie. Eerst de gewone pil en daarna de prikpil (uit gemakzucht denk ik) Ik heb in totaal 3 keer de prikpil gehad. Dus 9 maanden beschermd ongeveer. Nadat ik daarmee was gestopt kreeg ik last van een onregelmatige cyclus. Na een tijdje naar de HA gegaan om te vragen wat wijsheid was. Hij heeft mij toen microgynon voorgeschreven om te kijken of het daardoor weer op regel kwam. Na 3 a 6 maanden daarmee gestopt en tot nu toe nog niet regelmatig.

  Het fluctueert tussen de 10 en 56 dagen. Niet echt een touw aan vast te knopen. Ik ben op dit moment bezig met een cyclus van inmiddels 38 dagen. Ik ben vorige week naar de HA gegaan om te vragen wat we nu gaan doen en hij heeft mij doorverwezen naar de gyn.

  Ik ben heel nerveus en ik kan wel janken van onzekerheid. Het doet mij zo ontzettend veel pijn dat een 2e kindje ons misschien niet gegund is.

  Wat zou ik kunnen verwachten bij de gyn. Moet mijn man mee? Hij is vrachtwagenchauffeur en de hele week van huis. Heeft iemand antwoorden voor mij?

  Groetjes van deze mama


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10063697 Quote

  Hoi! Wat vervelend zeg!

  Ik zelf heb ook een erg onregelmatige cyclus en pas na 1,5 jaar zwanger geraakt. Ben in de tussentijd mAar 6x ongesteld geweest.

  Mijn laatste cyclus heb ik 2 weken vanaf dag 1 van mijn cyclus, elke dag teunisbloemolietabletten geslikt. Had ergens gelezen dat het kan helpen voor een regelmatige cyclus. Of het daar aan ligt weet ik niet maar op dag 29 had ik een positieve zwangerschaps test in handen!

   

  Ik heb dus eigenlijk geen antwoord op je vraag maar wij hadden ook al een doorverwijzing naar het ziekenhuis gekregen 


  Boerenmama
  Bijdrager
  #10063710 Quote

  Wat vervelend zeg!

   

  Zelf heb ik ook altijd een onregelmatige cyclus gehad, van 28 tot 60 dagen. 

  Bij de eerste was ik 14 maanden proberen zwanger en de 2e al na 4 maanden. 

  Meen onregelmatige cyclus wil niet per se betekenen dat je niet zwanger kan worden.

  Heel veel sterkte en hopelijk is het snel raak.


  Chauffeursvrouw
  Bijdrager
  #10063877 Quote

  Hoi Mali Mali… wat een goede tip van die teunisbloem olie.. dat ga ik zeker uitproberen.. baat het niet dan schaadt het niet toch?

  Ik probeer de moed erin te houden maar zo af en toen.. ik merk ook dat ik nu veel kribberiger ben.. niet alleen tegenover mijn man maar ook tegenover mijn zoontje…

  Afwachten maar… ik hoop dat ik snel naar de gyn. kan.


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10063910 Quote

  Ja zo dacht ik ook. Dacht ik probeer het 1 maand als het dan niet werkt stop ik er gewoon mee. Heb gewoon een potje bij de Etos gehaald.

   

  heel veel succes! Zal duimen voor je dat het snel raak is! 


  Chauffeursvrouw
  Bijdrager
  #10063923 Quote

  Goedemorgen!

  We beginnen vandaag weer bij dag 1. Ik heb dus net weer een cyclus achter de rug van 39 dagen. Ik ren vanmiddag naar de Kruidvat om te kijken voor de tabletten! 

  Hopelijk is het of deze maand raak of een 28 daagse cyclus. Ben er wel klaar mee eerlijk gezegd.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct