Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onregelmatige cyclus, eisprong niet gevonden :(

 • Auteur
  Berichten
 • #10177823

  lieve mensen, 

  Ik ben nu ruimschoots een jaar gestopt met de pil. Nog steeds ben ik erg onregelmatig ongesteld, de laatste keren zijn:

  10 augustus 2018

  18 september 2018

  17 oktober 2018

  19 november 2018

  25 december 2018

  3 februari 2019 

  mijn laatste cyclus duurde dus 40 dagen en vandaag, 11 maart 2019, ben ik ook nog steeds niet ongesteld dus het lijkt erop dat het weer een erg lange cyclus gaat worden. 

  De laatste maanden ben ik op zoek gegaan naar mijn eisprong met de clean blue, helaas geen kunnen vinden.. de laatste twee maanden dan ook in plaats van de 10 dagen rondom mijn eisprong, de hele maand getest (ja duur geintje) met ochtendurine. Ik wil alleen heel graag een keer te weten komen wanneer mijn eisprong ongeveer is zodat ik de volgende keren niet zoveel hoef te testen en alleen rondom de tijd dat de eisprong zou zijn..

  lopen hier meer mensen tegenaan? Wat hebben jullie hiermee gedaan? Is het ook nog handig om bepaalde pillen te nemen voor bijvoorbeeld een goed hormoonstelsel? Ik merk dat ik er nu ook meer mee bezig ben en me zorgen begin te maken… 

  bedankt voor het reageren alvast!

  #10177826 Quote

  Zo super onregelmatig vind ik het niet hoor. Alleen je laatste cyclus was wel echt heel lang. Verder vrij netjes overal een maand tussen. Sowieso kun je beter je ovulatietesten niet doen met ochtendurine (staat volgens mij ook in de bijsluiter). Ik heb het zelf een maand lang elke dag om 10.30 uur gedaan en zag duidelijk verschil met testen van de Action. Ik zou je aan willen raden dus een ander tijdstip te kiezen. Mocht je je eisprong meerdere maanden achter elkaar niet kunnen vinden, dan kun je bij de huisarts aan de bel trekken. Heel veel succes!


  GebruikerMik
  Bijdrager
  #10177841 Quote

  Ik vind het ook nog wel meevallen inderdaad. Begin zit er telkens een maand tussen nu inderdaad iets langer. Ik ben zelf vanaf oktober gestopt en heb cyclussen van 48,46,38 en nu komt er 1 aan van 36. Ik heb zelf ovulatietesten van sensitest. Die zijn niet duur en daarmee test ik ongeveer vanaf het moment dat de gemiddelde vrouw haar ovulatie zou krijgen. Vanaf dag 14 dus ongeveer. Ik temperatuur ook elke ochtend waardoor ik dus dubbele bevestiging krijg dat mijn eisprong is geweest. Dat geeft mij zelf wat meer rust behalve dan de laatste 2 weken na de eisprong. Die zijn altijd spannend. 

  Snap heel goed dat een langere cyclus vervelend is als je graag zwanger wilt worden hierdoor heb je toch minder vaak de kans maar dan maar het beste ervan maken als we hem wel hebben.

  Ik hoop dat je snel weer ongesteld wordt!

   

  #10177880 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ik testte eerst met clear blue rond 19.00 uur.. maar telkens geen eisprong gevonden. Ik las daarom wat forums en daar werd gezegd dat je het dan beter met ochtendurine kan proberen en dat dat mer de ovulatietesten van clear blue wel kan. Daarom ben ik nu overgestapt naar de ochtend. Mocht ik vrijdag nog niet ongesteld zijn dan gaat deze cyclus nog langer worden dan de vorige. Vraag me af of het komt omdat ik er nu meer mee bezig ben dan voorheen.. 

  @kimmiea: jij vindt dus wel elke keer je eisprong met de testen ook al is je cyclus vrij lang?


  GebruikerMik
  Bijdrager
  #10177883 Quote

  Ja ik vind ze zeker. Wat je zegt over de CB testen klopt die moet je volgens mij met ochtend urine doen. Bij die van sensitest niet maar daar doe ik het gewoon s ochtends mee en daar vind ik hem ook mee en als ik hem heb gevonden doe ik hem s avonds ook nog een keer om te kijken of de piek afneemt en hierna volgt er netjes een temperatuursverhoging. 

  Snap dat het heel frustrerend is als je hem niet kan vinden en dus ook niet weet wanneer je NOD dan is. Ook al is mijn cyclus ook wat aan de lange kant ben ik wel blij dat ik dan mn eisprong kan vinden en hierdoor weet dat het nog max 2 weken duurt.

  De action heeft ook goedkope ovulatietesten  al heb ik die zelf nog niet getest maar over die van sensitest ben ik wel te spreken. Kan je gewoon via internet bestellen en worden discreet geleverd. Ik hoop dat je cyclus snel war regelmatiger wordt en dat je je eisprong kan vinden !

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct