Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onregelmatige Hartslag Baby

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanZiggy
  Bijdrager
  #10355006

  Dag lieve mama’s!

  Gisteren op controle bij de gynaecoloog. Vanwege verschillende klachten moest er bloed en urine ingeleverd worden. Voor de zekerheid wilde ook ze een CTG… Ze had al naar het hartje geluisterd en dat was goed, dus dat was niet de reden van het maken van de CTG.

   

  Eenmaal aan de CTG was de hartslag van beeb constant onregelmatig. Dit was voor hun reden om een uitgebreide te doen. Heb 2 uur aan de volgende CTG gelegen en ook hier vertoonde hij onregelmatige hartslagen. Pas op het eind ging het weer beter.

  Daarna werd er een echo gemaakt van zijn hartje en zagen ze weer overslagen, maar blijkbaar niet zorgwekkend, want ik ben thuis..

   

  Heb nog duidelijk gevraagd of we ons zorgen moeten maken, maar dit bleek niet het geval want ze zien dit wekelijks (?) Maandag moet ik terug voor een nieuwe CTG en echo en mocht deze weer niet goed zijn een uitgebreidere echo.

   

  Ondanks dat ze aangeven dat dit ‘normaal’ is ben ik er helemaal niet rustig onder. Ook niet omdat ze dan toch nader onderzoek willen doen. Zijn er meer dames die dit hebben gehad? En zoja hoe verliep dit verder?


  Liesle
  Bijdrager
  #10355068 Quote

  Hier een baby met een overslagje. Ontdekt op de eerste reguliere controle na mijn 20 weken echo bij 21 weken. Toen terug naar het ziekenhuis voor een GUO, een uitgebreide echo waarbij het hartje helemaal is nagekeken op afwijkingen. Geen hartafwijking gevonden. Toen moest ik twee keer in de week naar de verloskundige om het hartje te laten luisteren. Dit doen ze om te kijken of het overslagje er nog is maar vooral ook om te kijken of de baby geen hartslag ontwikkelt die richting de 200 slagen per minuut gaat. Dat laatste zou wel reden tot zorg zijn geweest. De overslag moest vier opeenvolgende controles weg zijn. Was het tussendoor weer een keer hoorbaar dan zouden we opnieuw moeten beginnen met tellen. Zo heb ik tot week 28 extra controles gehad en toen was het weg. Het komt meestal door onrijpheid van het zenuwstelsel en is dan dus iets waar ze overheen moeten groeien. Dat was bij ons ook het geval. Kindje is zonder afwijkingen ter wereld gekomen en is nu een ontdekkende dreumes van anderhalf. Ik heb verder ook een normale bevalling gehad. Maar als het met de bevalling nog niet weg was geweest had ik in het ziekenhuis moeten blijven.

   

  Ik weet niet in hoeverre jouw situatie op de onze lijkt maar wees vooral niet bang om je gyn om meer informatie te vragen! 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10355078 Quote

  Ik kreeg een ctg en diezelfde dag werd ik ingeleid. Was toen wel al 41 weken.. eenmaal er uit was ze helemaal in orde


  vleermuis
  Bijdrager
  #10355094 Quote

  yes, ook gehad bij m’n tweede! het ligt er inderdaad aan hoeveel weken je bent. Het is een ‘prematuur’ ritme zoals ze dat noemen, tot een week of 35 mag het, daarna is het reden om in ieder geval het hart na te kijken. Bij mij was het met 36 wkn nog aanwezig, dus uitgebreide echo gehad, niks aan de hand en kind is helemaal gezond (en 4 jaar inmiddels). Het onregelmatige ritme is ook nooit meer gevonden. 

  Hoeveel weken ben je? Ik snap je onzekerheid hoor! ik vond het ook lastig, ook al zeiden ze dat het ‘wel niks zou zijn’, maak je je toch zorgen over wat het dan is. Vooral als je niet weet wat het uberhaupt zou kunnen zijn. Dat vond ik lastig. Ik was na het onderzoek en zeer uitgebreide uitleg van gynaecoloog wel gerustgesteld. Anders kun je misschien meer uitleg vragen maandag, misschien dat dat je gerust stelt (voor mij werkt dat iig, maar is voor jou miss anders). sterkte!


  MamavanZiggy
  Bijdrager
  #10355106 Quote

  Vleermuis

  Ik ben nu inderdaad ook 36 (+5)! Ben erg blij te lezen dat jij ook rond dit termijn daar nog last van had. Het zijn vaker vrouwen van een jonger termijn…

  Ik ga maandag uitgebreid om uitleg vragen! En hopen natuurlijk, dat het net zoals bij jou, niks is

   


  vleermuis
  Bijdrager
  #10355123 Quote

  Ah ok! Ja volgens mij is ’t echt 99.9% vd gevallen niks, maar wel reden om gewoon effe te kijken. Ik moet zeggen dat ’t ook zo’n specialistisch verhaal was dat ik ’t inmiddels al weer vergeten ben hoe ’t nou zat, maar de gyn had vooral gekeken naar hoe ’t hart klopte en of bepaalde delen v ’t hart op ’t juiste moment meebewogen met de hartslag. Daarmee kon ie uiteindelijk alle gekke dingen uitsluiten en was ’t dus oké. Ik weet natuurlijk niet of jouw situatie ’t zelfde is, miss gaat ’t om een andere onregelmatigheid, maar ik zou me iig niet te druk (Makkelijk gezegd natuurlijk voor mij) . Als ’t echt erg is, laten ze je niet naar huis gaan. En ’t hart is structureel al een keer nagekeken (met 20 wkn echo) dus grote dingen kunnen ’t niet zijn. Sterkte iig! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  vleermuis
  Bijdrager
  #10355946 Quote

  Hoe was ’t vandaag? 


  MamavanZiggy
  Bijdrager
  #10368536 Quote

  Hoe was ’t vandaag?

  Ik heb eigenlijk nooit meer gereageerd! Maar op de dag van die controle is dit kleine mannetje geboren.. 15 september om 00.39

  Ik werd met spoed opgenomen met een nierbekkenontsteking en werd ook meteen ingeleid omdat ik te ziek was.

  Hartslag was er na de geboorte nog steeds. Maar nu, 6 weken later weg!  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct