Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onrust in de draagzak

 • Auteur
  Berichten
 • #10350046

  Hoi allemaal,

  We hebben een baby’tje van 5 weken. Nu dragen we hem af en toe in de draagzak.

  Soms begint hij na een paar minuten al flink te brullen. Dan halen we hem er uit.

  En anders blijft hij rustig, maar moet je wel blijven lopen of wiegen. Soms valt hij dan in slaap maar als je dan even gaat zitten of je staat stil dan begint hij met piepen wat over gaat ik huilen. 

  Ik ben nieuwsgierig of wij de enigste zijn waarbij dit gebeurt of dat dit bij andere ook zo gaat.  En misschien heeft er iemand wel tips om hem langer tevreden te houden in de draagzak.

   


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10350053 Quote

  Ik heb 2 dochters en de draagzak zeer weinig gebruikt. De één vindt het heerlijk en draagt zn kind uren, maar persoonlijk vond ik het helemaal niks, dat gesjouw met mn kind in zo’n zak. Ik wiegde ze wel vaak in slaap en dan legde ik ze weg in bed/box/wagen. Met buiten wandelen pakte ik sowieso altijd de wagen.

  Ik denk wel dat kindjes echt even tijd nodig hebben om te wennen aan de draagzak. Maar los daarvan vindt niet elk kind het fijn!

  Mijn dochters vonden het allebei niet fijn, veel onrust en huilen in de draagzak. Daarnaast vond ik het zelf dus eigenlijk ook niks, dus we waren er al gauw klaar mee en ik heb m nooit echt gemist (alleen een wandeling in het bos/strand is wat lastig met kinderwagen, dat waren de enige momenten dat een draagzak me wel handig leek)

  Dus vraag jezelf ook af of je persé de draagzak wilt gebruiken, het is is geen must hè…

  Misschien is een andere draagzak/doek nog een oplossing? Ik weet niet welke je hebt? Er zijn zoveel verschillende..


  Klijn
  Bijdrager
  #10350062 Quote

  Ik wou ook vragen welke draagzak je hebt, inderdaad. Er zijn er veel op de markt die ergonomisch genoemd worden, maar dat helaas niet zijn. Het zou dus zo kunnen zijn dat je kleintje gewoon niet lekker zit, en daarom begint te mopperen!

  Het kan ook gewoon zo zijn dat je kindje graag gewiegd wordt. Dan is lopen oid wel een must, omdat ze anders inderdaad wakker worden.


  liesforum
  Bijdrager
  #10350082 Quote

  Herkenbaar. Bij ons was dat de eerst weken ook. Ik bleek de draagzak niet helemaal goed ingesteld te hebben, heb de ergobaby adapt en die kan meegroeien, had hem niet op de allerkleinste babystand🙈 goed de gebruiksaanwijzing lezen dus. Maar denk ook dat ze beetje moest wennen aan de draagzak. 

  Ook daarna moest ze wel eens eerst beetje jammeren, maar vaak werd ze na een paar minuten wel rustig. Als ze echt overstuur blijft haal ik haar er uit, dan zal ze er wel geen zin in hebben. 


  liesforum
  Bijdrager
  #10350083 Quote

  En inderdaad kon ik ook nooit gaan zitten. Dan gelijk weer huilen of wakker 😉 Alles is een fase heb ik inmiddels geleerd. Klinkt zo standaard, maar echt zo waar. Inmiddels is ze in de draagzaak gewoon altijd wakker. 

  #10350090 Quote

  Ik heb deze https://www.babybjorn.eu/baby-carriers/baby-carrier-move/?attribute_pa_color=sage-green&attribute_pa_material=3d-mesh

  Het dragen hoeft niet perse van mij. Maar het lijkt me soms wel heel makkelijk.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10350095 Quote

  Wel altijd bewegen haha. Hier ook hoor 😄 Ook als je kind gaat huilen bij het erin doen, gewoon wiegen/rondlopen totdat hij eraan gewend is.

  Ik vind het ideaal, heb er echt véél plezier van gehad, de eerste 4 maanden dagelijks gebruikt en nu nog steeds (kind is 11 maanden) op de rug, vind ik bijna altijd handiger dan in de wagen.


  Klijn
  Bijdrager
  #10350102 Quote

  De Babybjörns zijn niet bepaald de fijnste, zowel voor jezelf als voor je kindje. Ik ben geen expert, dus durf niet 100% zeker te zeggen hoe het bij deze zit, maar afgaand op de foto’s die erbij staan, denk ik dat deze niet echt ergonomisch is.

  Ik heb zelf vanaf het begin met een doek gedragen, maar heb later ook een draagzak aangeschaft. Wij (mijn man en ik) hebben daarbij veel gehad aan de hulp van een draagconsulent. Dat zijn wél experts, en die kunnen je sowieso goed advies geven. Misschien is er winst te halen uit je huidige drager, door hem anders af te stellen, of misschien kun je bij een consulent passen welke andere drager jullie lekker zit. Als je graag wilt proberen te dragen, zou ik je dat echt aanraden! Een consult is niet zo heel duur, maar levert wel heel veel goede informatie op.

  Je kunt op https://draagdoekconsulenten.nl/zoek-draagdoekconsulent/ kijken waar er iemand in jouw buurt zit.

  Succes! Ik hoop dat je er uiteindelijk toch veel plezier in gaat hebben 🙂


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10350124 Quote

  Wij hadden de mazzel dat onze kraamverzorgster ook draagzakconsulente was, dat gaf veel fijne tips. Onze draagzak is van ergobaby en is gewoon via marktplaats gekocht (kun je goed wassen). Ik vind het ook nog steeds handig. Nu weer zwanger dus lukt niet meer, maar m’n man loopt nog bijna dagelijks met ons zoontje van 17 maanden in de draagzak. Die is het helemaal gewend en geeft z’n papa ondertussen kusjes en knuffels. We wonen in t bos, met een hond, dus daarom erg praktisch. Herken wel dat je moet blijven bewegen om ze te laten slapen, ik liet hem dus vaak gewoon in z’n bedje slapen (dat ging gelukkig ook vrij aardig), maar met dingen in huis doen (stofzuigen, opruimen, was ophangen, vaatwasser leegmaken etc) vond ik het ideaal op dagen dat hij met een sprongetje zat en heel veel nabijheid wilde. Maar er zijn meerdere manieren voor goed en fijn contact met je kindje en vervoeren dus ga ook niet te lang door met iets wat je niet zo prettig vindt. Maar hoop voor je dat het een leuke ervaring wordt, dan is het altijd praktisch (denk aan Koningsdag, dagje met de trein, wandelen in bos of op strand etc) en gezellig.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct