Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onrust tijdens drinken baby 6 maanden

 • Auteur
  Berichten
 • #10363790

  Hallo allemaal,

  Onze zoon is inmiddels bijna 6 maanden. Al vanaf 3 maanden verlopen de voedingen erg onrustig. Hij leek daarnaast veel last te hebben van verborgen reflux en pijn daar bij; hij werd ieder uur huilend wakker. Hij krijgt inmiddels 3 weken omeprazol 2x daags 4 ml en sindsdien slaapt hij het klokje rond en lijkt hij veel minder pijn te hebben. We moeten eind deze week stoppen om te kijken of de klachten weg blijven.

  Iets wat op en af is gebleven, is de onrust tijdens de fles. Hij draait met zijn hoofd, is onrustig met zijn armen (Lees: fles wegduwen, wrijven in ogen, tot zichzelf open krabben), trappelt met zijn voetjes. Kortom, lijkt totaal niet relaxed. In de wipstoel wil het drinken beter, hij lijkt dan iets rustiger, maar niet compleet. Hij begint enthousiast met drinken, maar haakt na een aantal ml al af.
  We gebruiken sinds de start de smalle dr brown fles, en hij drinkt met speen 2 momenteel. Lijkt soms iets te snel te gaan, sinds de medicatie drinkt hij zijn flessen binnen 10 minuten leeg; een kleinere speen weigert hij echter. We hebben verschillende spenen geprobeerd; difrax speen weigert hij en een brede speen maakt geen verschil.

  Hij krijgt al een geruime tijd kruidvat extra care i.v.m. last van zijn darmen. Pepti hebben we geprobeerd i.v.m. vermoeden van koe melk allergie, klachten verergerden eigenlijk per direct, dus mee gestopt.

  Ik ben benieuwd of iemand deze klachten herkent en mogelijk nog tips heeft voor ons. Het zou zo fijn zijn om hem weer ‘klassiek’ te kunnen voeden, ook voor de opvang en anderen die wel eens oppassen. We moeten ons nu soms in alle bochten wringen, uiteindelijk drinkt hij gelukkig wel voldoende. Hij groeit daardoor ook goed.

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct