Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onrust

 • Auteur
  Berichten

 • Kabeltrui
  Bijdrager
  #10198310

  Mijn dochtertje is nu bijna 7 weken oud. Na de kraamweek begon haar onrust enorm toe te nemen. Koemelkallergie geconstateerd en met de nieuwe voeding gaat het inmiddels een heel stuk beter met haar. Toch blijft ze onrustig/beweeglijk. Overdag slaap ze alleen in de draagzak, heerlijk, maar over een maand moet ik weer aan het werk. 

  Sinds een week gaat ze savonds na haar fles van 7 uur naar bed. Het duurt dan zeker een uur voor ze in slaap valt. Ik moet er dan naast blijven zitten; speentje geven, hand op de buik. Ze is dan flink aan het woelen en kreunen voor ze in slaap valt. Slaap ze eindelijk dan gaat de nacht redelijk goed. Ze krijgt dan nog een fles om 23:00 en snachts meestal nog 2 keer. Ook gebruiken we de Pacco inbakerdoek. 
  Iemand die deze onrust herkent? Tips?

  #10198340 Quote

  Ze kan krampjes hebben. Al iets met warmte geprobeert op haar buikje? Pittenzak? Kruikje in bed?

  Druppels tegen krampjes?


  Elln
  Bijdrager
  #10198360 Quote

  C

  #10198577 Quote

  Klinkt als onze dochter van inmiddels 8 maanden. Ook KMA (getest toen ze ca. 5 maanden was), sinds ze 5 weken is geven we haar Pepti, waar ze wel wat beter lijkt te gaan. Helaas is het hier nog altijd onrustig, ze is ook een erg temperamentvolle baby en heeft erge eczeem.

  Maar…. ze slaapt overdag wel in bedje sinds ze een masnd of 3 is. Rond 4 maanden weer een moeilijke slaap-periode gehad. Daarna ging het weer wat beter. Momenteel gaat het slapen overdag op zijn best, dat wil zeggen dat ze soms dutjes doen van meer dan 45 minuten. Ze houdt haar speen ook continu in tijdens het slapen. Speen uit = wakker. We hebben de Bibs-speen, die houdt ze heel goed vast. 

  Afbouwen van het inbakeren ging ook erg moeizaam, bereid je daar vast goed op voor. Wij hebben nog tot ze 7 maanden was een slaapzakje gebruikt waar haar armpjes vast waren geritst (officieel mag het dan al niet meer, maar we hebben een Aerosleep matras, dus durfden we wel). Soort mild inbakeren. En een heel strak laken. Dat laken gebruiken we nu nog, met een gewone slaapzak.

  Op het KDV hebben ze hun handen vol aan haar. Ze slaapt daar alleen in een hangmatje. En wilt altijd op schoot zitten… Thuis slaapt ze alleen maar in bed in een donkere kamer, niet meer in de zak of wagen/maxicosi. 

  Ik wil niet zeggen dat het veel makkelijker wordt hier, masr het is wel anders. We hoeven niet continu met haar rond te zeulen, maar ze heeft wel altijd aandacht nodig.

  Als je kindje goed slaapt in de zak en je kan het zelf aan, doe dat vooral. Op het KDV/opvang vinden ze wel hun eigen manier (onze dochter slaapt bijvoorbeeld thuis juist niet in een hangmatje). En ik denk dat een kindje met een allergie extra snel vermoeid raakt omdat het lijfje zo druk is met van alles, dus geef die rust maar zoveel als je kunt.

  Succes!


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10198627 Quote

  Dankjewel voor je reactie NijntjeFan. 

  Ze is zeker een temperentvol meisje (was en is haar broer ook). Ze kan ook behoorlijk vechten tegen haar slaap en raakt daar nog vermoeider van. Gelukkig gaan de nachten de laatste dagen steeds beter. 

  Hebben jullie na de Pacco een Puckababy gebruikt? Of een andere slaapzak? 

  #10198756 Quote

  Wij gebruik(t)en de slaapzak en het laken van Fedde en Kees. Nu het laken met een dikke slaapzak, omdat ze zich onder het laken vandaan wurmt.

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct