Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontbijt 7 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker325199
  Bijdrager
  #10467282

  Hoi,

  Mijn baby is nu 7 maanden en krijgt nog steeds borstvoeding. Omdat ik overal lees dat je van borstvoeding slecht pap kan maken, ben ik op zoek naar alternatieven om naast de voeding te geven als ontbijt.
  Iemand ideeën?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10467292 Quote

  Mijn dochtertje krijgt ook bv en ik geef haar als ontbijt vaak een cracotte of een half broodje.

  #10467296 Quote

  Ik gaf op die leeftijd nog niet echt ontbijt. Ze dronk ’s ochtends bij mij en dan als we eenmaal zelf gingen ontbijten (een uur later ofzo) gaf ik haar wat fruit. Maar mijn dochtertje at nog niet veel op die leeftijd, vooral borstvoeding.

  #10467303 Quote

  Met 7 maanden is alleen borstvoeding nog wel voldoende hoor. Ik gaf flesvoeding, maar heb ook nooit pap gegeven. Tot 9 a 10 maanden hadden ze voldoende aan alleen een fles als ontbijt, daarna merkte ik dat ze hongeriger werden en gaf ik er halve of hele boterham bij of een cracotte of rijstewafel.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10467317 Quote

  Boterham zonder korstjes, beetje boter erop en dan kleine stukjes in de wang doen, is gelijk goed voor de kaakspieren. En ik heb van gekolfde melk altijd prima pap gemaakt…


  MamaAM
  Bijdrager
  #10467392 Quote

  Wij geven wel pap van borstvoeding. Gewoon iets meer pap erbij zodat het lekker dik is of het geven uit een drinkbeker. Ons zoontje kan het goed drinken uit de Camocup.

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10467394 Quote

  Hier ook BV en op die leeftijd nog niet echt ontbijt. Ze dronk in de ochtend altijd bij mij. Later in de ochtend kun je eventueel een broodkorst geven of wat fruit


  MamaE
  Bijdrager
  #10467547 Quote

  Ik gaf op die leeftijd ook borstvoeding en dan een half uur tot één uur later ongeveer een halve boterham als ik zelf aan het ontbijten was. De ene keer at ze 2 hapjes, de andere keer wat meer. Ik vond het belangrijk om het ritme van ‘samen ontbijten’ erin te brengen. Dochter is nu 9 maanden en dit doe ik nog steeds zo.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct