Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontlasting Bij Oefenhapjes

 • Auteur
  Berichten
 • #10491877

  Hebben jullie kindjes de periode na het introduceren van oefenhapjes ook een tijd wat minder goed gepoept? Mijn dochter is nu 6 mnd. Ze had eerst nog best smeuïge ontlasting. Nu vanaf maandag alleen een heel klein keuteltjes en een paar natte scheten. Sinds vorige week ook fruit hapjes toegevoegd, w.o. banaan. Dat heb ik niet meer gegeven na dinsdag. Voor die natte scheten moest ze behoorlijk persen en kwam er ook wat gereutel bij kijken. Ik verwachtte dus heel wat aan te treffen in haar luier 😊. Maar alleen neen natte scheet dus… Ik vraag mij af of het ‘normaal’ is dat zij nu al vanaf maandag bijna niks gepoept heeft. Is dit herkenbaar en komt dit vanaf goed? Ik ga er wel vanuit, want ik heb niet het idee dat het echt dwars zit en mijn dochter is verder gewoon tevreden.


  Marliene
  Bijdrager
  #10491880 Quote

  Herkenbaar! Hier hadden we een periode van ‘droge pepernootjes’ in de broek. Bij twijfel het cb even contacten, maar het klinkt mij normaal in de oren!

  #10491881 Quote

  Pfjoeiii, blij te horen dankjewel voor je reactie. Is het bij jullie vanzelf weer genormaliseerd?

  #10491882 Quote

  Ja herkenbaar! Nu nog steeds (ze eet 3 maanden vast voedsel) kleine keutels en dan opeens een hele natte poepluier.

  #10491927 Quote

  Je kunt der iets meer water aanbieden. Dan komt er meer vocht in het lichaam en dan wordt ontlasting vaak iets dunner van. Onze kleine man krijgt ook water erbij en je kunt verschil goed merken


  Cinn
  Bijdrager
  #10491935 Quote

  De darmpjes zijn nog niet goed gerijpt en moeten wennen aan het vaste voedsel. Mijn dochter van 5 maanden heeft er ook last van. Probiotica helpt wel om het op gang te houden. Verder idd extra water in de fles erbij..

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Marliene
  Bijdrager
  #10492050 Quote

  Vanzelf genormaliseerd!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct