Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontlasting Borstvoedende Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10442249

  Mijn zoontje heeft al 4 dagen geen ontlasting gehad. (Hij is nu 5,5 week) Hij krijgt volledig borstvoeding. Is dit normaal?
  Iemand die nog tips heeft om zijn krampjes te verminderen


  Klijn
  Bijdrager
  #10442280 Quote

  Of dat normaal is, hangt van jouw kind af. Een borstvoedend kind kan gerust een week zonder ontlasting, maar die van ons poepte juist wel 4 keer per dag. Als hij dus meerdere dagen zonder ging, had hij last van zijn darmpjes.
  Krampjes kun je niet superveel tegen doen, maar je kunt het wat verlichten door met de beentjes te fietsen, een warme kruik/pittenzak op het buikje te leggen, of het buikje te masseren. Ook kun je als mama zelf opletten dat je geen kool enzo eet, waar vaak meer gas van wordt geproduceerd 😉

  #10442310 Quote

  De eerste weken poepte hij juist wel vaak op een dag, nu is dit de eerste keer dat het 4 dagen niet is.


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10442326 Quote

  Onze dame heeft toen ze twee weken oud was, een hele week niet gepoept. Ze had ook geen last van krampjes of dergelijke. Uiteindelijk wel laxeermiddel van de huisarts gekregen. Een half zakje was genoeg om alles op gang te brengen. Daarna heeft ze nog een aantal keer 4/5 dagen ertussen laten zitten voordat het wat regelmatiger werd. Bij borstvoeding is dat heel normaal, tenzij jullie kleintje er erg veel last van heeft. Dan zou ik toch even de huisarts om raad vragen.


  Dpl
  Bijdrager
  #10442358 Quote

  Als hij dat normaal niet heeft en er nu last van lijkt te hebben (meer krampjes?) dan zou ik wel kijken of je er iets aan kunt doen. Vette melk helpt om makkelijker ontlasting te krijgen, door heel regelmatig aan te leggen wordt je melk vetter. 

  Verder kun je hem een beetje in een gehurkte houding houden, warm badje, buikje masseren. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10442364 Quote

  Ik vind dit trouwens een fijn artikel over poep bij borstvoeding. 

  https://eurolac.net/bolus-alle-poepverhalen-bij-elkaar/#more-25852

  Het is wat lang, maar vooral het stuk onder ‘poeppraatjes nog maar eens’ is de moeite waard om te lezen.

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  MariekeSep
  Bijdrager
  #10442373 Quote

  Ja dat is normaal! Onze oudste poepte wel 6x per dag met borstvoeding en de jongste soms 1x per week 🤷🏼‍♀️. Dat is overigens wel weer overgegaan gelukkig want hij had er wel wat last van. We legden hem vaak op ons schoot met een voedingskussen onder zijn rug/nek en dan beentjes in kikkerhouding. Dit wilde wel eens werken om de ontlasting eruit te krijgen


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10442858 Quote

  Met BV mag een baby tot 10 dagen niet poepen. Het is alleen een ander verhaal als je kindje er last van heeft. Je zou eens een flesje kunnen kolven. Dit even laten staan totdat de vette melklaag boven komt en dat eraf scheppen en geven. Die vette melk zou laxerend werken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct