Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontpillen

 • Auteur
  Berichten

 • BecenDavid
  Bijdrager
  #10155348

  Hallo allemaal dames!

  Ik lees erg vaak jullie topics dus besloot ik mijn eigen verhaal ook maar eens te plaatsen. Ik ben op het moment twee maanden geleden met de pil. Helaas ben ik na mijn ontrekkingsbloeding niet meer natuurlijk ongesteld geworden en denk ik ook niet dat ik een eisprong heb. Ondertussen denk ik dat ik elke kwaal van het ontpillen wel heb meegemaakt. Dit bestond o.a uit:

  - hoofdpijn

  - misselijk

  - buikkramp

  - pijnlijke en grotere borsten

  - bloedend tandvlees 

  - afscheiding 

  Ik heb mij wel getest maar helaas tot op heden nog negatief. Ik weet dat het lang kan duren voor dat je normale cyclus weer op gang komt maar toch ervaar ik het als enigszins frustrerend. Ik ben benieuwd of er meer vrouwen zijn die dit op dit moment ervaren en na hoelang jullie een bezoekje aan jullie huisarts hebben gedaan of willen doen. 

   

  Bedankt! 

   

   

   


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10155387 Quote

  Dat is inderdaad  frustrerend  en vooral als je het zo graag wil dan is het  liever gisteren  dan vandaag.

  Ik vond dit ook lastig ik had ook lange cyclussen  van 32 tot 38 dagen. Maar ben wel maar 4 maanden zwanger  geraakt.

  Nu ik ben bevallen  4 maanden geleden ben ik ook nog maar 2 keer ongesteld geweest.

  Dit moet ook weer opgang komen maar er zaten bekant 50 dagen tussen   ik hoop dat mijn cyclus ook weer gauw goed is want wij willen  einde dit jaar voor een 2e gaan. 

  Hopelijk  krijg jij ook gauw je menstruatie.

  Veel geluk en succes  😊


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10155428 Quote

  Oh wat super fijn dat je al redelijk vlot zwanger bent geraakt! Zo zie je maar dat ondanks je niet een maandelijkse menstruatie je hebt je schijnbaar wel een eisprong kan hebben. Ik hoop dat dat misschien bij mij ook wel het geval is, zit ondertussen al meer dan 50 dagen te wachten dus word wel tijd! Dankjewel! 


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10155433 Quote

  Jij trouwens ook heel veel succes en hopelijk komt het snel weer op gang!


  floore
  Bijdrager
  #10156206 Quote

  Hai Rebecca, 

  Ik ken het gevoel.. ik kan je helaas niet vertellen wanneer je één echte menstruatie kunt verwachten.

  Ik ben zelf 15 december gestopt met de pil, 18e ontrekkingsbloeding en nou daar gingen we.. ”het eerste moment dat mijn lijf ging ontpillen”. Alle symptomen die jij benoemd gieren door mijn lijf.

  13 januari 1 dag bloed gehad, alleen in de ochtend een klein beetje en voor de rest bruine afscheiding van twee dagen”  NOD moest geloof ik pas rond de 16e/17e komen. Tot op heden nog geen rood duiveltje gezien en helaas ook geen positieve test. 

  Ik hoop dat jij snel duidelijkheid krijgt!

  Liefs 


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10156675 Quote

  Hoi Floore! 

   

  Ja joh.. wat vervelend he. Het lichaam werkt helaas niet altijd mee zoals wij dat zouden willen. Ik heb ook lang gedacht dat het wel eens gelijk rok kon zijn maar de testen blijven negatief. Ik probeer het nu maar een beetje los te laten en af te wachten. Ondertussen zit ik ook alweer op dag 57! Hopelijk komt jou menstruatie ook snel weer op gang! Behalve het proberen zwanger te worden is het sowieso wel fijn als je lichaam je wat bevestiging geeft over dat het daar nog allemaal een beetje goed zit toch? 😌

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  floore
  Bijdrager
  #10156889 Quote

  Hee RebeccaW,

  Ja! helemaal mee eens! Dat zou erg fijn zijn.

  tot op heden nog geen menstruatie gehad, ik probeer mezelf ook telkens te zeggen van; “laat het los, het komt vanzelf”. Achteraf moeilijker dan ik dacht. 

  Dag 57, jeetje.. wat lang wachten. Ik hoop dat het snel komt! We houden goede hoop!!  Liefs x x 


  Libelletje
  Bijdrager
  #10161302 Quote

  Hi Dames,

  Ik zit met hetzelfde probleem. 19 december 2018 gestopt met de pil. Toen een ontrekkingsbloeding gehad. Sinds die tijd nog steeds geen natuurlijke menstruatie gehad. Nu 40 dagen geleden en dit maakt me best nerveus. Wat nou als ik een van die vrouwen ben waarbij de 1e menstruatie pas na maanden weer op gang komt??? Dan is de kans dat ik zwanger raak wel klein denk ik.. Ook omdat je niet goed kunt weten wanneer je eisprong is ( mocht ik die überhaupt hebben) 

  4 maal een zwangerschapstest gedaan en die waren negatief! Ook mijn ovulatietesten zijn negatief.. Ik heb binnenkort een afspraak met mij huisarts. Misschien wat te voorbarig maar heb een aantal vragen. Zoals: wanneer kom je in aanmerking voor medicijnen om de menstruatie op te wekken? En wat zijn de bijwerkingen.

  Natuurlijk geef ik mijn lichaam nog even de tijd om de hormoonhuishouding weer op te pakken en ga ik niet meteen met medicijnen af gang. Wie weet maak ik me druk om niets. Heb al heel het internet af gezocht en de een zegt dat je wel een eisprong kunt hebben zonder menstruatie en de ander niet. Schiet mij maar lek!

  Heeft er iemand al ns een positieve ovulatietest gehad zonder een natuurlijke menstruatie te hebben gehad?


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10161573 Quote

  Hoi hoi!

  Ik denk dat veel vrouwen met dit probleem zitten en ik snap je gevoel van onzekerheid. Ondanks de uitblijvende menstruatie blijf ik het wel gewoon proberen. Sinds ik dit heb geplaatst heb ik nog steeds niet gemenstrueerd en ik zit op dag 68. Ik heb wel enkele keren ovulatie testen geprobeerd maar ik merk dat ik er dan nog meer mee bezig ben terwijl ik de onzekerheid een beetje los probeer te laten. Veel succes, ik denk dat voor jou ook gewoon geld: lekker blijven proberen en er van genieten en verder je nog niet te druk maken. Het verschilt inderdaad per persoon of de eisprong aanwezig is of niet maar proberen kan altijd toch! 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct