Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontpillen Of Niet 2

 • Auteur
  Berichten

 • Annap
  Bijdrager
  #10519457

  Begin deze week gestopt met de pil voor een tweede kindje. Moeten we een maandje wachten of niet? Ik heb eigenlijk geen zin om te wachten en wil dit avontuur aan gaan! Ben benieuwd naar jullie meningen / ervaringen!


  JannekeN
  Bijdrager
  #10519458 Quote

  Waarom moet je wachten?


  Annap
  Bijdrager
  #10519459 Quote

  Wordt altijd aangeraden om de eerste maand te wachten.
  Maar vraag me dus af of anderen dat doen….


  Tesssa
  Bijdrager
  #10519461 Quote

  Nee hoor, wachten hoeft helemaal niet. Mocht je direct zwanger worden, is het alleen wat lastig om op basis van je cyclus de uitgerekende datum te berekenen, je weet je cyclus namelijk niet! Maar ja, daar hebben we tegenwoordig echo’s voor 😉 Als je ovulatietesten gaat gebruiken, is het ‘probleem’ ook opgelost. Als je weet wanneer the eisprong was, kan je het wel weer berekenen. Succes! 

  #10519463 Quote

  Nee hoor, is zeker niet nodig. Zelf afgelopen oktober meegemaakt. Gestopt met de pil en direct zwanger. Onze verloskundige feliciteerde ons juist dat het zo snel was gegaan.


  Zwaluwtje
  Bijdrager
  #10519477 Quote

  Ik heb het niet gedaan en was meteen zwanger. Dus nodig is het niet.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  BellaBori
  Bijdrager
  #10519479 Quote

  Begin deze week gestopt met de pil voor een tweede kindje. Moeten we een maandje wachten of niet? Ik heb eigenlijk geen zin om te wachten en wil dit avontuur aan gaan! Ben benieuwd naar jullie meningen / ervaringen!

  Hey annap,

  Ik heb een zoontje van 1 jaar nu. Ik was gestopt met de pil en na 3 weken (5 dagen voor NOD) kwam ik er al achter dat ik zwanger was. Echt nodig is het niet. Lekker doen waar jij je prettig bij voelt!


  Jannienne
  Bijdrager
  #10519486 Quote

  Ik zou precies ook niet wachten. Enige ‘nadeel’ is inderdaad dat het iets moeilijker te achterhalen is wanneer je precies je ovulatie hebt gehad, stel je wordt gelijk zwanger. Hier gestopt van oktober met de pil en wel eens 2 dagen licht roze verlies gehad eind november, denk dat het nog niet echt menstruatie was. Dus ondertussen al 3 maanden verder en nog steeds wat wachten op die eerste heldere cyclus. Ik probeer mezelf niet te gek te maken en wil mijn lichaam ook tijd geven dus nog maar 3testen gedaan over die periode, maar toch altijd zwaar balen als die testen dan toch negatief zijn. 🙈

  Gewoon maar beginnen dus 😉 hopelijk krijg je snel zicht op je cyclus 🤞

  #10519506 Quote

  Hier 2 x gelijk zwanger na stoppen pil. Netjes de onttrekkingsbloeding en daarna gewoon ant klussen gegaan

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct