Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontslag Proeftijd

 • Auteur
  Berichten

 • Mar loes
  Bijdrager
  #10274336

  Goedeavond.

  vandaag heb ik een vast contract gekregen die per 1 januari 2020 ingaat. Er is een proeftijd van 2 maanden, wat ik toch best spannend vind. Ik ben op dit moment bijna 11 weken zwanger. Tegen de tijd dat mijn proeftijd erop zit ben ik rond de 21 weken zwanger, dus de proeftijd afwachten is bijna geen optie. Plus dat ik ook graag eerlijk wil zijn. Zijn er hier mensen die ervaring hiermee hebben? 


  Iloverituals
  Bijdrager
  #10274340 Quote

  Ondanks je proeftijd, moeten ze je de reden geven als ze deze proeftijd verbreken dit valt namelijk onder een bepaalde wet voor zwangere vrouwen. Ze moeten zich dus verantwoorden waarom en waardoor je de proeftijd niet door ben gekomen. Dit kan je lezen op internet bij- zwanger in proeftijd


  Mar loes
  Bijdrager
  #10274347 Quote

  Hoi

  klopt inderdaad heb al het een en ander opgezocht. Nou werk ik alweer 3 jaar bij deze baan alleen dan altijd 0 uur contract. Dus maak mij misschien zorgen om niks. Maar het speelt toch even door je hoofd.

   

  #10274364 Quote

  Als je al die tijd bij dezelfde baas dezelfde of vergelijkbare werzaamheden hebt uitgeoefend dan mag er geen proeftijd in je nieuwe overeenkomst staan en is deze dus nietig. Wat inhoudt dat je gewoon een vast contract zonder proeftijd hebt gekregen. Dit geldt alleen wanneer de werkzaamheden ed dus niet of nagenoeg niet veranderd zijn.

  Indien de proeftijd wel rechtsgeldig is mag je inderdaad niet ontslagen worden met als reden je zwangerschap maar elke andere reden die gegeven wordt is wel geldig. Dus ondanks dat het niet netjes is, is het door de werkgever wel te omzeilen. 

  Uitgaande dat de proeftijd rechtsgeldig is: zou ik openheid van zaken geven wanneer de 12 weken om zijn en je een goede echo hebt gehad. Je ontkomt hier toch niet aan binnen je proeftijd, langer wachten zet je werkgever hooguit meer voor het blok een keuze te maken. 

  #10274365 Quote

  En mochten ze je hierom ontslaan, vraag je dan booral af of het een werkgever is waarvoor jij zou willen werken.. Banen genoeg tegenwoordig! 

  #10274376 Quote

  Je proeftijd is niet rechtsgeldig. 

  heb je voor de zekerheid rechtsbijstand of een vakbond? 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Mar loes
  Bijdrager
  #10274381 Quote

  Hoi mijn proeftijd is wel rechtsgeldig. De praktijk waarvoor ik werk is overgenomen door iemand anders en die heeft ons allemaal vaste contracten aangeboden. Dus ik doe hetzelfde werk met dezelfde mensen alleen met een andere werkgever. Ik moet mij er misschien niet te druk om maken. 


  StephW
  Bijdrager
  #10274382 Quote

  Proeftijd van 2 mnd mag bij vast contract, of had je al een tijdelijke gehad? En ontslaan vanwege zwangershap is discriminatie, maarja met een ‘ je past toch niet zo lkkr in t team’ zijn ze er.. anyway wacht tot t zichtbaar wordt of wnnr je t prettig vindt, bewijs jezelf gewoon, komt vast goed. Plus, met het idee dat je voor vast bent aangenomen maken die paar weken verlof ool niet zoveel uit. Succes!


  Mar loes
  Bijdrager
  #10274383 Quote

  Ik werk al 3 jaar in deze praktijk. Alleen krijg ik nu een andere werkgever. Ik werkte altijd via een 0 uurcontract maar krijg nu per direct een vaste contract voor onbepaalde tijd. Dus dat is dan het eerste contract onder deze werkgever. Dankjewel voor jullie antwoorden. Nee dat zou ik ook denken, nou we zullen het gaan zien. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct