Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontwikkeling Dochter Van Bijna Anderhalf Jaar

 • Auteur
  Berichten

 • Nikki nikki
  Bijdrager
  #10174459

  Hoi! Ik ben benieuwd hoe het met andere dreumesen gaat van de leeftijd van mijn dochter 

  Mijn dochter praat al een beetje zo zegt ze 

  mama eten maken ze zingt veel liedjes mee natuurlijk niet alle woorden maar wel veel woordjes uit heel veel liedjes 

  ze zegt dankje wel als ze iets krijgt , auto rijden, water drinken en zo zijn er wel nog veel meer woordjes en korte zinnetjes 

  maar vandaag stond ik wel heel versteld toen ze van 1 tot 10 telde en echt allemaal in de juiste volg orde 

  Ik las net dat kinderen rond de 4 jaar van 1 tot 10 kunnen tellen maar ook niet altijd in de juiste volg orde 

  zijn er meer ouders hier die een dreumes hebben die al veel praat? 

  Ik hoor ook altijd van iedereen dat ze heel wijs is maar ik heb niet echt vergelijkings materiaal 


  DanaH
  Bijdrager
  #10174464 Quote

  Hey,

  Mijn dochter zei letterlijk helemaal niks totdat er met 1,5 jaar hele zinnen uitkwamen, ze was ook meteen voor iedereen verstaanbaar. Op de peuterzaal en later op school stonden ze steeds weer versteld van haar woordenschat. Nu is ze 7,5 en nog steeds praat ze heel slim voor haar leeftijd. M’n zoontje van 15 maanden zegt al een aantal woorden en maakt dierengeluiden maar het is een wereld van verschil met z’n zus op die leeftijd.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10174520 Quote

  Telt ze van 1 tot 10 omdat ze het rijtje uit dr hoofd kent, of weet ze ook wat het betekent? Staan er 10 autootjes op een rijtje en telt ze dan tot 10? Dat maakt nogal verschil.

  Mijn dochter is ook bijna 1.5, ze telt tot 3, maar snapt echt nog niet wat het betekent. Ze vindt het gewoon leuk om 1-2-3 te zeggen.

  Ik denk dat dat bij jouw dochter ook zo is. Bewust tot 10 tellen kunnen ze écht nog niet..


  RomyVM
  Bijdrager
  #10174522 Quote

  Verder zegt mijn dochter ook kleine zinnetjes, aardig hetzelfde als jouw dochter denk ik. Ik werk zelf op een kinderdagverblijf dus heb aardig wat kindjes waar ik mee kan vergelijken. De meesten kunnen op deze leeftijd wel zo’n 20-30 woordjes en zinnetjes van 2 woorden maken. Anderen kunnen het wel, maar houden nog hun mond tot ze zeker zijn dat ze het goed doen. Als ze 2.5 zijn, lopen ze allemaal meestal weer aardig gelijk in de ontwikkeling 🙂 


  Ariel1990
  Bijdrager
  #10176302 Quote

  Wat leuk he die kletsende ukkies! Mijn dochter is anderhalf en klets de hele dag de oren van mn kop. Ik denk dus dat het wel aardig klopt met de ‘standaard’. Tellen doet mijn dochter ook maar volgens mij weet ze niet echt wat het betekent. Ze vindt vooral de reactie van iedereen grappig geloof ik. Wat ze wel echt een soort van begrijpt is: een, twee, drie spring! Vooral dat spring is erg belangrijk. Ze weet dat die drie achter elkaar horen en dat je bij spring sprint maar als ze verder telt doet ze maar een eind en gaat het naar mijn idee toevallig ‘goed’. Ik weet inderdaad wel dat het vaak met 2,5 jaar allemaal wel aardig gelijk loopt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct