Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontwikking

 • Auteur
  Berichten
 • #10450592

  Kunnen jullie me vertellen wat gemiddeld is als ontwikkeling? Op elke site staat iets anders.

   

  Kruipen (handen en knieën buik van de grond) 

  Tijgeren

  Tot zit komen

  Optrekken tot staan

  Lopen

   

  Overal staat iets anders op internet ik weet het niet meer en tuurlijk snap ik dat elk kind het op zn eigen tempo doet ☺️

   

  #10450630 Quote

  Ieder kind eigen tempo idd. Daarom staat op alle sites wat anders. Het enige wat je als ouders moet doen is je kind stimuleren. De rest gebeurd vanzelf. En als zeggen ze bij cb het wel als niet goed gaat


  RomyVM
  Bijdrager
  #10450642 Quote

  Docher 1 deed: tijgeren met 10 maanden, kruipen met 12 maanden, optrekken met 10 maanden, lopen met 18 maanden. Zitten weet ik niet meer.

  Dochter 2 deed: tijgeren met 8 maanden, kruipen met 9 maanden, optrekken met 10 maanden, lopen met 12 maanden.

  2 Zusjes, enorm verschil. De oudste liep 6 (!!) Maanden later dan de jongste, bizar. Ze is nu 3.5 en een heel normale peuter hoor. Ze ontwikkelen zich echt allemaal op hun eigen tempo en je doet er weinig aan. Uiteindelijk gaan ze allemaal zitten, kruipen en lopen hoor, alleen willen wij het altijd snel snel en zijn we altijd bang dat het te langzaam gaat 😉


  Aykiz
  Bijdrager
  #10450644 Quote

  Mijn zoon van 9 maanden kruipte met 8 maanden en staat met 9 maanden.


  MamaE
  Bijdrager
  #10450650 Quote

  Mijn dochter is bijna 8 maanden en is deze week pas voor het eerst omgerold.. dus het is echt wat ze zeggen: elk kind zijn/haar eigen tempo!

  Aan de andere kant zegt zij al heel duidelijk ‘papa’ en eet al hele maaltijden, er zijn ook weer baby’s van die leeftijd bij wie dat langer duurt. 
  Ik vind het eigenlijk wel leuk om ‘verrast’ te worden door niet precies te weten wanneer ze wat kan!

  #10450724 Quote

  Onze zoon was volgens mij redelijk gemiddeld als ik de kinderopvang mag geloven
  Kruipen: 9 maanden
  Tijgeren: 8 maanden
  Uit zichzelf gaan zitten: 9 maanden
  Staan: 10 maanden
  Lopen: 14 maanden
  Echt stabiel los lopen met 15,5 maanden

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10450844 Quote

  Dankjewel voor de reacties. Ik wil er helemaal niet onzeker over zijn maar toch merk ik dat als andere moeders een opmerking maken ik ga twijfelen. Ik vind dat ons kindje alles in zijn eigen tempo moet doen en ik wil absoluut niet mee doen aan de snelheidsstrijd die sommige moeders willen voeren. Maar toch raken sommige opmerkingen me wel.

  #10450848 Quote

  Niet hier van jullie trouwens maar dat was de reden dat ik dit vroeg ☺️ ons kereltje kruipt vanaf 38 weken. Tijgeren heeft hij overgeslagen en optrekken doet hij nog niet. Maar ik krijg dus wel soms opmerkingen alsof dit laat is maar cb gaf geen reden dat te denken en zoals jullie het zeggen is het ook normaal. 


  MamaE
  Bijdrager
  #10450872 Quote

  herkenbaar hoor, vreselijk die ouders die hun kinderen met elkaar vergelijken. ‘mijn kind kroop al op die leeftijd!’, ‘mijn kind dit’, ‘mijn kind dat’.. ik zeg dan altijd: Wat geweldig voor je! 

  Er bestaat dus geen ‘laat’, lekker laten kletsen en zoals iemand hier al schreef: stimuleren kan geen kwaad. Maar ik merk aan mijn dochter dat als we het te veel stimuleren, ze het dan juist helemaal niet gaat doen. En eerlijk gezegd ben ik daar harstikke trots op: ze volgt nu al lekker aan eigen pad! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct