Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontzettende Jeuk Aan Buik

 • Auteur
  Berichten

 • SBQ
  Bijdrager
  #10311573

  Hai!

  Dit is mijn 2e zwangerschap en ben nu bijna 8 weken zwanger. Alleen heb ik ontzettende jeuk aan mijn buik! Maar echt. Niet. Normaal!!

  Bij mijn eerste zwangerschap had ik in eerste instantie geen jeuk of striae. Tot ik een x mijn buik stootte en er dus een wondje kwam. Hierna dus ook striae gekregen. Nu is dat wondje helemaal dik en zichtbaar aan het worden en zit er een rood puntje op; alsof het elk moment open barst.. Ook is m’n striae over mijn gehele buik dikker en blauwer aan het worden met her en der een rode vlek/bult.

   

  Is dit normaal??!!

  #10311584 Quote

  Ja ik had tijdens mn 2e zwangerschap ook veel last van jeuk aan de striae van de 1e zwangerschap die weer uitrekte. Elke ochtend en avond insmeren, goed vet houden en echt niet krabben.. de huid onder de striae is heel dun!


  Daniëlle Q-M
  Bijdrager
  #10311588 Quote

  Buik goed vet houden met olie en bij erge jeuk misschien insmeren met koelzalf? Hoop dat het o den duur allemaal wat minder word voor je! Succes!


  Puckabella
  Bijdrager
  #10311611 Quote

  Menthol zalf helpt hier heel goed tegen de jeuk. Misschien dat dat nog extra verlichting geeft. Ik gebruikte het naast het 2x per dag smeren met een olie of vette crème. Als het jeukte dat erop smeren.. 


  EvaZonnetje
  Bijdrager
  #10311735 Quote

  Ik heb bij vlagen jeuk aan mijn buik, maar begreep door te Googlen al dat het een veelgehoorde zwangerschapskwaal is. Ik gebruik nu de zwangerschapsolie van Weleda, ook om striae hopelijk wat te voorkomen. Heerlijk spulletje!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct