Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontzettende rugpijn

 • Auteur
  Berichten

 • Nroxy
  Bijdrager
  #10409828

  Hey allemaal, 

  Momenteel ben ik bijna 8 weken zwanger. 

  Ik heb 2 jaar geleden een hele zware dubbele hernia gehad. Waaruit ook nog eens uitkwam dat ik een aangeboren afwijking heb in mijn rug namelijk een vernauwing van mijn ruggenmergkanaal. Daarbij ook nog eens artrose. 

  Nu heb ik al een paar dagen ontzettend veel pijn in mijn onderrug met ja uitstralingspijnen in mijn rechterbeen vooral. Niet constant maar ik word er gek van. 

  Iemand tips?? Heb al wel een warm bad geprobeerd maar dit helpt enkel als ik in bad zelf zit. 


  BenB
  Bijdrager
  #10409830 Quote

  Op zoek naar een goede bekkenfysio!


  Dootje
  Bijdrager
  #10409845 Quote

  Een goed matras kan ook wonderen doen!
  Tijdens mijn 1e zwangerschap had ik ook ondraagelijke pijn in mijn rug. Wij hebben toen een matras van Royal Health Foam gekocht speciaal voor reuma en artritis! Sindsdien zijn de klachten zo goed als weg.😊


  Nroxy
  Bijdrager
  #10409851 Quote

  Dootje ik moet zeggen dat ik qua matras niet mag klagen. Vroeger had ik een medium harde en stond ik elke dag op met pijn. Nu een harde (niet steenhard) en geen klachten. 

  BenB hoezo bekkenfysio?? Graag wat meer uitleg aub 😅. En mag dit nu al wel ik weet dat in het eerste trimester je ook geen massages en dergelijke mag. 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10409854 Quote

  Ik zou ook adviseren naar een goede bekkenfysio re gaan. Met nadruk op goede want er zitten me er wat bij.. die hebben verstand van jouw probleem en hoe ze je klachten kunnen verlichten en dus je zwangerschap aangenamer kunnen maken. Want als je buik straks zwaarder wordt, wordt het voor je rug nog zwaarder. 


  Nroxy
  Bijdrager
  #10409858 Quote

  Ja misschien wel het beste dan. Huisdokter had mij toen al verteld dat als ik ooit zwanger ging zijn ik echt ging afzien met mijn rug. Gaf mij niet echt een goed gevoel 😅

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10409871 Quote

  Hoi, ik heb ook een hernia gehad en daarna zwanger geweest. Ik kreeg van de bekkenfysio echt fijne tips over bijv omdraaien in bed, welke spieren in je buik je dan aan moet spannen om je rug te ontzien.
  Dus ik zou zeker naar een fysiotherapeut gaan die daar verstand van heeft.


  BenB
  Bijdrager
  #10409875 Quote

  Dootje ik moet zeggen dat ik qua matras niet mag klagen. Vroeger had ik een medium harde en stond ik elke dag op met pijn. Nu een harde (niet steenhard) en geen klachten. BenB hoezo bekkenfysio?? Graag wat meer uitleg aub 😅. En mag dit nu al wel ik weet dat in het eerste trimester je ook geen massages en dergelijke mag.

  Omdat het natuurlijk van je aangeboren afwijkingen kan zijn, maar bekkeninstabiliteit geeft dezelfde klachten. En ja, dat kan ook al heel vroeg in de zwangerschap. 


  MichelleYT
  Bijdrager
  #10409876 Quote

  Ik had “gewone” rugpijn in het begin van mijn zwangerschap. Bij mij hielp het dat mijn vriend mij ‘s avonds ging masseren (weer niet of dat ook bij jou werkt).

  Ps: een warm bad schijnt (vooral de eerste weken) het risico op een miskraam te verhogen, omdat de temperatuur van het vruchtwater plots stijgt. Die optie zou ik voorlopig even overslaan.
  “De eerste drie maanden van je zwangerschap

  Een verhoogde lichaamstemperatuur vroeg in de zwangerschap geeft een iets grotere kans op een aangeboren afwijking bij je kindje. Oververhitting kan een miskraam veroorzaken. Neem geen risico en neem geen heet bad of sauna in de eerste drie maanden van je zwangerschap.

  Tussen de vierde en zeven-en-halve maand van je zwangerschap

  Na de eerste drie maanden van je zwangerschap kun je een heet bad nemen of een sauna bezoeken. Zorg ervoor dat je lichaamstemperatuur niet meer dan 1 graad stijgt. Blijf niet te lang in bad liggen of beperk je saunabezoek tot maximaal 10 minuten. Ga ook niet in het heetste gedeelte van de sauna zitten.” (Bron: blijzwanger.nl)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct