Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onverklaarbaar verminderd vruchtbaar

 • Auteur
  Berichten

 • Amarylles
  Bijdrager
  #10370864

  Hoi hoi!

  Ik merk dat ik af en toe behoefte heb aan lotgenoten in dezelfde situatie. Namelijk; je bent al een tijdje bezig om zwanger te worden, hebt inmiddels fertiliteits onderzoeken gehad in het ziekenhuis, alle uitslagen zijn goed (op zich heel fijn!) maar een zwangerschap blijft uit. 

  Hoe gaan jullie hiermee om? Zijn er mensen met succes verhalen? Of misschien zijn sommige al in een behandeltraject bezig? Ik merk dat er veel verhalen te lezen zijn van mensen die behandeld worden voor een “afwijking”, maar weinig verhalen van mensen bij wie eigenlijk niks gevonden wordt in de onderzoeken! 

  Liefs


  Nici
  Bijdrager
  #10370876 Quote

  Ik weet niet of je iets aan mijn verhaal hebt en misschien hebben jullie onderstaande al gedaan, 0maar ook wij werden onverklaarbaar verminderd vruchtbaar verklaard. Na een aantal IUI’s zakte ons de moed in de schoenen. Waarom lukte het nou niet? Zo frustrerend. Op aanraden van een vriend, hebben wij een second opinion aangevraagd bij een ander academisch ziekenhuis. Daar kwamen ze er al heel snel achter dat ik een myoom IN de baarmoeder had, waardoor er nooit een innesteling plaats kon vinden. Ik ben daar 2x geopereerd en na 3 jaar gepruts bij het verkeerde ziekenhuis uiteindelijk 3 maanden na mijn operatie spontaan via de natuurlijke weg zwanger geraakt. 

  Die vriend die ons het advies gaf had zelf ook in een traject gezeten en zij zijn ook dankzij een second opinion zwanger geraakt. 

  Mijn advies is dus, houd hoop, geef niet op en vraag als je daar behoefte aan hebt een second opinion aan, volg je gevoel. Soms heeft een andere specialist weer een andere kijk op zaken.


  Amarylles
  Bijdrager
  #10370877 Quote

  Wauw! Dat ze dat dan met de echo en hsg nooit gezien hebben joh! Super fijn dat het uiteindelijk toch gelukt is! Ik heb vooralsnog prima vertrouwen in mijn ziekenhuis, maar vind het wel fijn om andere ervaringen te horen 🙂 


  Nici
  Bijdrager
  #10370891 Quote

  Ja ze hebben het wel gezien, maar ze zeiden steeds dat het normaal was  dat het geen kwaad kon. 

  Goed dat je vertrouwen hebt in het ziekenhuis. Dat is het belangrijkste. Zijn jullie al lang bezig?


  Amarylles
  Bijdrager
  #10370897 Quote

  Bizar! Wij zijn nu ruim 1.5 jaar bezig. Moeten nu eventjes wachten tot de 2 jaar om evt met behandelen te beginnen, en dat vind ik wel prima. Wellicht werkt de hsg een beetje mee, en een ziekenhuis-pauze is ook niet erg 🙂 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10370907 Quote

  Bij ons werd ook niks gevonden maar toch lukte het niet. 6x iui gehad zonder resultaat. Daarna over op IVF en 2e ronde raak bij onze beide kindjes. Nu dus 2 gezonde kindjes. Wij zijn naar een gespecialiseerde kliniek gegaan voor IVF omdat we daar meer vertrouwen in hadden dan in ons ziekenhuis.  

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #10373253 Quote

  Hoi,

   

  Bij toeval kwam ik hier terecht en vond het heel fijn om jullie berichten te lezen! Ook over de ervaring van een second opinium!

   

  Wij hebben sinds januari’19 een grote kinderwens. Begin dit jaar hebben wij onderzoeken gehad in het ziekenhuis. Uir deze onderzoeken is bij ons niks bijzonders uitgekomen. Ene kant natuurlijk heel fijn en andere kant wil je graag een oplossing waarom het zo lang duurt.

   

  Wij mogen ons na een jaar ons weer melden… dit vond ik erg lang klinken! Tuurlijk heb je hoop.. maar nu we al om november zitten is mijn hoop eigenlijk weg en kan ik niet wachten tot wij ons weer mogen melden.

   

  wanneer mogen jullie je weer melden in het ZH?

   

  Liefs


  Amarylles
  Bijdrager
  #10390697 Quote

  Hey!

  Ow sorry ik lees je bericht nu pas! Wij mogen ons in februari weer melden. Ik ben nu ongesteld dus heb dan nog 1 “eigen poging”. Ik verwacht 30 januari dan weer ongesteld te worden en ga denk ik dan gewoon bellen. En jullie?

  Liefs 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct