Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onverwachts Zwanger Alcohol 😔

 • Auteur
  Berichten

 • Sennavh
  Bijdrager
  #10541569

  Hi medemoeders,
  Lang getwijfeld, maar het moet me van het hart. Ik schaam me dood. Een onverwachte zwangerschap.. als iemand me dit van te voren had gezegd had ik het nooit geloofd! Bijna 12 weken zwanger, ‘gewoon’ ongesteld geworden. Ik houd van een wijntje, zeker tijdens het koken en in het weekend leven we als god in Frankrijk. Bij de eerste zwangerschap natuurlijk bij de eerste test gestopt. Nu wist ik het niet en maak ik me enorme zorgen over mogelijke schade / FAS enz. Je leest de meest akelige dingen en heb er buikpijn van. Zijn er situaties die jullie kennen waarbij dit goed afgelopen is? De echo is goed, voor zover je dit in kunt schatten, maar de tranen branden continu in m’n ogen. Voel me zo zo schuldig!! Ik slik nu foliumzuur, gezond eten deed ik al maar nu nog meer. Het paniekerige gevoel komt met vlagen. Is er een manier om te kunnen controleren of het goed zit?


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10541618 Quote

  Ik heb het bij de laatste zwangerschap gehad had al dochter van 11 en 9 toen ik door de pil heen zwanger raakte.

  Ook nog volop gedronken filet Americaan gegeten sauna enz maar het is nu een gezonde meid van bijna 5 jaar.

  En gebruikte ook nog antidepressivia en antipsychotica en geen foliumzuur.

   


  Sennavh
  Bijdrager
  #10541624 Quote

  Fijn jouw reactie! Mag ik vragen hoe ver je was toen je er achter kwam?


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10541631 Quote

  8 weken 


  Linvdv
  Bijdrager
  #10541670 Quote

  Gefeliciteerd!

  Ik denk dat je het voor nu maar moet los laten, het is nu eenmaal gebeurt en weetje, sommige zwangere vrouwen roken en drinken de gehele zwangerschap door en krijgen ook gewoon gezonde kindjes.. ( ik kan het zelf niet begrijpen)

  Door continu jezelf schuldig te voelen doe je jezelf alleen maar stress aan en dat is al helemaal niet goed.

  Probeer er lekker van te gaan genieten!

  Groetjes


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10541735 Quote

  Idd niet schuldig voelen lekker gaan genieten. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10541833 Quote

  Je wist het niet toch, en je kan het niet terugdraaien… probeer het los te laten en je niet schuldig te voelen. Natuurlijk lekker makkelijk gezegd, maar het is gebeurd.

  Ik persoonlijk denk dat het weinig kwaad kan. Was het beter geweest als je het niet had gedaan? Ja, wellicht. Maar als je nagaat dat vroeger alles kon en er ook vrijwel alleen maar gezonde kinderen geboren werden.

  Het komt goed!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10541844 Quote

  Probeer er inderdaad niet teveel over in te zitten. Een vriendin van mij kwam er pas achter dat ze zwanger was na 5 maanden (van een one night stand – oeps) en heeft al die tijd met regelmaat alcohol gedronken. Daarna is ze uiteraard rekening gaan houden met de zwangerschap, dieetwijzigingen doorgevoerd en geen alcohol meer gedronken. Ze heeft zelfs een relatie gekregen met de vader voor ze beviel, dat was wel iets te vroeg (36 weken). Daarmee heeft ze geen makkelijke start gehad, maar een vroeggeboorte kan je ook zomaar overkomen en levert wel vaker een moeizamere start op. Maar hun dochter heeft er geen lange termijn gezondheidsgevolgen aan overgehouden (nu 7 jaar).

  #10541914 Quote

  Je hebt het niet expres gedaan. Je wist het niet, dus voel je daarover niet schuldig je kunt het jezelf dus eigenlijk niet aanrekenen. Afwachten geblazen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Succes en liefs 💋

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct