Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onverzadigbaar

 • Auteur
  Berichten

 • EvaZonnetje
  Bijdrager
  #10357889

  Hallo moeders, ik zit een beetje met de handen in het haar op het moment.

  Ik heb een zoontje van nu 2,5 week oud. Ik geef volledig borstvoeding en dat leek goed te gaan. In de eerste week zoals verwacht een regeldag gehad. Maar gisteren wilde hij opeens ook veel drinken en overdag niet slapen. Iedere 1 of 2 uur kwam hij wel. De nacht ging beter. Ik dacht, kan dat weer een regeldag zijn? Maar sinds ik vanochtend wakker ben, ligt hij zelfs non-stop aan mijn borsten! Het gekke daarbij is dat hij niet lijkt te drinken, want ik hoor geen slikken. En af en toe is het zelfs alleen maar vasthouden van de tepel… Speen is niet goed, alleen de borst.

  Ik ben zo bang dat mijn melkproductie niet meer voldoende is… Of is dit nog normaal voor een regeldag?? Hoe lang moet ik dit aankijken? 


  MamA J
  Bijdrager
  #10357895 Quote

  Op zich niet gek. Je kindje geeft aan dat hij graag bij jouw wilt zijn. Hij heeft het blijkbaae nodig,om zo alle prikkels te verwerken. Probeer anders eens een draagdoek of (ergonomische) zak. Daarmee kan je die geborgenheid ook geven. Zeker als hij niet drinkt, zou dat een oplossing,kunnen zijn. 

  Ik typ dit terwijl mijn zoontje, 4 maanden, weer eens aan de borst in slaap gevallen is. Overdag is hij dan niet weg te leggen. Savonds is ook alleen mama goed. Gisteren, meneer niet drinken ik moest plassen. Dus hij ff bij papa, ik,uit,beeld en,huilen. Ik er weer en,bij mij stil. Om na ff te geinen wel te gaan drinken. Blijkbaar de behoefte om erg in de buurt te zijn van,zijn melk😂  toen hij wat,jonger was clusterde hij wel eens van 19uur tot 24uur. Echt niet constant echt drinken, maar wel bij zijn melk moeten zijn. Geef er aan toe, vanaf 3 maanden wordt het vaak wat makkelijker. Happen ze makkelijker aan, drinken ze wat sneller, minder vaak regeldagen en minder clustergedrag. En dan daarna bereik je een punt dat je denkt hoe makkelijk is het wel niet. Aangezien bijna alles met de borst op te lossen is 😊  maar het kost wel tijd en energie om dat punt te bereiken. 

  En melk is vraag en aanbod, dus in exht maar heel zeldzame gevallen is er niet genoeg melk. Zelfs als,je borsten leegvoelen! Zolang jij je,kind als,hij er,om vraagt geeft, is er echt genoeg! Op borstvoeding.com, eurolac.nl, lll kan je veel info vinden. Heb je nog tijd en energie om echt een,boek te lezen dan is het nieuwe borstvoedingsboek een goede! Geniet van de,kleine, zorg goed voor jezelf (lekker wat eten en drinken binnen handbereik tijdens een voeding) en geef er aan toe! Het is echt niet gek wat je kleine doet!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct