Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onvruchtbaar Door Hooikoortsmedicijnen

 • Auteur
  Berichten
 • #10274411

  Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen, wellicht kan ik er anderen mee helpen.  

  Mijn vriend en ik hebben van oktober 2016 tot november 2018 geprobeerd om zwanger te raken.   

  In de zomer van 2018 hebben we een gesprek gevoerd met de fertiliteitskliniek over IVF. Dat leek na zes onsuccesvolle IUI pogingen nog de enige mogelijkheid.   

  Op het aanvraagformulier van de Reinier de graaffkliniek in Voorburg stond een tekst over hooikoortsmedicatie. Wij hadden alle medicatie doorgegeven aan de behandelende artsen en eerder werd daar niets over gemeld, ook eigen onderzoek op internet had niets opgebracht. Mijn vriend is toen direct gestopt met het gebruik, ook al was dat niet eens het dringende advies van onze gynaecoloog.   

  Echter toen hij enkele weken later voor de test zijn spul moest inleveren bij de kliniek, en hij op het formulier had ingevuld dat hij in de laatste zoveel weken hooikoortsmedicatie had gebruikt, wilde de baliemedewerker het potje bijna niet aannemen. Want, zo zei ze: door de medicatie pakt de zaadcel niet met de eicel.   

  Hij stond met zijn oren te klapperen uiteraard. Onze gynaecoloog had geen goed verhaal (iets over ‘fertiliteit voor gevorderden’) en ook online konden we er niets over vinden.   
  Intussen waren we het na bijna 2 jaar ook wel moe, dus de ivf medicatie was inmiddels in huis en als ik zou menstrueren kon ik beginnen met hormonen prikken.   

  Echter, werd ik niet ongesteld, maar ben ik ongeveer 9 weken na het stoppen met de medicatie natuurlijk zwanger geraakt.   

  Na enkele weken ging dit mis, maar na nog een ronde: weer zwanger.   
  Dit kon geen toeval meer zijn.   
  Ook dat is uitgelopen op een miskraam en na wat rust ben ik een paar maanden later weer natuurlijk zwanger geworden.  

  Na twee jaar proberen en IUI behandelingen is het voor ons wel duidelijk waar het aan lag.   

  We hebben dit bij het Lareb medicijnen meldpunt gemeld, tevens hanteert de Alrijne fertiliteitskliniek nu een andere vragenlijst bij de intake om hooikoortsmedicatie uit te sluiten.   

  Nu is de vraag waarom dit nergens te vinden is.   
  Het Reinier de Graaf heeft dit uit eigen onderzoek, dus bij enkele koppels geconstateerd dat de vruchtbaarheid verbeterd was na het stoppen met hooikoortsmedicatie.   
  Verder is er zo lijkt het, weinig onderzoek naar gedaan en staat er ook in de bijsluiters niets vermeld.   

  Mijn vriend gebruikt overigens ook epileptie medicatie, wellicht is er een wisselwerking van toepassing. Ook dat is gemeld. Het gaat om fexofenadine en carbamazepine.   


  Veel geluk toegewenst! 


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10274451 Quote

  Wat raar want ken meerdere mensen die fexofenadine gebruiken en gewoon zwanger zijn geraakt. Dus is niet Dat dat sowieso onvruchtbaarheid geeft. Maar het kan dus wel.  Vreemd zeg!  Fijn dat je dit deeld misschien kan iemand er ook mee stoppen en kijken als dat dan beter gaat.. 

  #10274463 Quote

  Goed dat je dit deelt, wie weet heeft iemand er iets aan!


  SharC
  Bijdrager
  #10275202 Quote

  Zou dit ook zo zijn als vrouwen dit gebruiken? Wij proberen al 2 jaar zwanger te worden. Maar ik gebruik ook al die tijd hooikoorts medicatie. Wel een andere als die jij beschrijft. Ik schrik hiervan zeg.. ik ga er sowieso mee naar de huisarts

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct