Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onze Zoon Wil S Nachts Niet Meer In Eigen Bed

 • Auteur
  Berichten
 • #10563301

  Onze zoon (22 maanden) maakt sinds enkele weken elke nacht stampij. Met naar bed brengen in de avond gaat het doorgaans prima, we doen gewoon het ritueel en dan valt hij zelfstandig in slaap. Na enkele uren wordt hij huilend wakker en dan krijgen we hem niet meer in zijn eigen bed. We proberen alles: flesje geven, schone luier, nachtlampje, vertellen dat iedereen (oma, vriendjes, dino’s etc) ook slapen, aanmoedigen, over de bol aaien. Niks helpt. Zodra we hem neerleggen in bed en weg willen lopen, gilt hij alles bij elkaar. We hebben ook slaaptrainings methodes geprobeerd, laten huilen en elke 5 min even heen, laten huilen en elke 15 min heen en zelfs 30 min laten huilen in de hoop dat hij zou opgeven. Uiteindelijk eindigt hij bij ons in bed, waar hij dan wel in slaap valt, maar wij vinden dat zelf niet prettig en slapen er slechter door. Iemand hier ervaring mee? Is dit een fase die vanzelf overgaat? Het lukt gewoon niet om de strijd te winnen (waar dat voorheen met de 5 min techniek altijd wel lukte).

  #10563430 Quote

  Nope… ik heb precies hetzelfde!

  Heb de strijd maar opgegeven…

  Ik lees graag mee met de tips, mijn zoontje is nu 19 maanden. 


  MamaRenee
  Bijdrager
  #10563439 Quote

  Het is sowieso een fase! Maar wij hebben het uiteindelijk voor elkaar gekregen, na een maand of twee bij ons, om hem de hele nacht in zijn eigen bed te laten slapen door een beloningskaart: stickertje plakken als hij in de ochtend nog in z’n eigen bed ligt, geen stickertje plakken als hij tussen ons in wakker wordt en een cadeautje uitzoeken in de winkel als de kaart vol is.

  #10564218 Quote

  Dat snapt mijn zoontje echt nog niet..

  #10564300 Quote

  Hebben wij ook gehad. Maar toch aan toe gegeven. Want uiteindelijk  ben je zelf doodmoe. Nou is onze zoon altijd een slechte slaper geweest. Hij wilt altijd ons even voelen/ zien. 

  Als jullie hem echt niet in jullie bed willen zal je er achter moeten komen wat hij wilt in de nacht. Klinkt alsof hij toch iets van warmte of contact zoekt. Misschien even troosten in jullie kamer en dan terug in zijn bed? Of als hij in jullie bed in slaap valt dan terug? Succes! 

  #10565212 Quote

  Wij hebben hetzelfde gehad met onze dochter (toen 22 maanden) die sliep toen nog in een ledikantje. We hebben haar uiteindelijk een peuterbed gegeven en van de ene op de andere nacht sliep ze weer graag in haar eigen grote bed!

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  CAM
  Bijdrager
  #10566428 Quote

  Hier ook een tijd gehad. Erg vermoeiend. 
  Wij zijn op een gegeven moment toch de strijd aangegaan. Heb ’s nachts toen een aantal keer even naast zijn bedje gezeten. Ik het begin was het echt hard huilen maar hem steeds neergelegd in bed en op een gegeven moment werd hij rustig. Ik had dan mijn hand op zijn rug bijvoorbeeld. 
  En nu slaapt hij gelukkig weer in zijn eigen bedje. En de enkele keer dat hij nog bij ons komt kan ik hem ook weer makkelijk terugleggen. 
  Het kost even wat energie maar bij ons heeft het gewerkt. Hopelijk bij jullie ook

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct