Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzeker

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker805742
  Bijdrager
  #10024998

  Goedemiddag dames (en heren?)

  Ik ben nu bijna 6 weken geleden bevallen van mijn zoontje. In de zwangerschap ben ik behoorlijk aangekomen (23 kg totaal) nu bijna 6 weken later is er eigenlijk nog maar 8 kg af. Ik probeer erg te letten op mijn eten maar sporten wil nog niet echt omdat mijn zoontje vaak erg onrustig is. Het afgelopen jaar is erg veel veranderd in mijn leven, ben in de zwangerschap bij mijn vriend ingetrokken wat niet echt in de buurt is, waardoor ik in de buurt weinig tot geen sociale contacten heb. Ik ben hard op zoek naar ander werk omdat ik daar al tijden geen plezier meer in had en het nu toch wel erg ver is en de gezondheid van mijn moeder gaat hard achteruit. De zwangerschap was mentaal ook erg zwaar omdat ik hiervoor 4 miskramen heb gehad door een chromosoomafwijking. Al met al een hoop verandering, waardoor ik best wel gestresst ben. Dit alles heeft uiteraard ook impact op onze relatie. Nu merk ik aan mezelf dat ik in veel opzichten erg onzeker ben en vooral over mijn lichaam. Ons ‘intieme’ leven was in de laatste maanden van de zwangerschap al niet te best door alles bij elkaar. Nu wil ik daar graag weer wat leven in blazen omdat ik het gevoel heb dat we erg uit elkaar groeien op dat gebied en bang ben dat het uiteindelijk onze relatie gaat kosten. Maar ik voel me zo ontzettend onzeker en niet sexy, ik kan er ook niet zo goed over praten. Zijn er dames die tips hebben?


  Maartje E
  Bijdrager
  #10025020 Quote

  Ik herken je onzekerheid. Ben zelf 20 kilo aangekomen en was hiervan bij de bevalling 13 kwijt. Maar nu 6 maanden later ben ik nog niet de rest van de kilo’s kwijt, juist weer 2 kilo aangekomen…:(

  Ook ontzettend onzeker over mijn lichaam, mijn buikje vol tijgerstrepen en een lidteken van de keizersnede. Ik voel me ook alles behalve sexy. Ik moest ook de eerste 4 maanden echt niet aan sex denken. Naast dat ik nergens door in de stemming kon komen (hormonen, grrr), deed de eerste keer ook nog eens best pijn. Nu proberen we het langzaam op te bouwen, maar ben nog steeds niet pijnloos.

  Mijn man is gelukkig geduldig en wacht tot ik initiatief neem om intiem te worden. Wat dat betreft zou ik vooral met je partner praten over hoe jij je voelt. Misschien lastig, maar wel het beste om te doen, lijkt me. Ook hij zal rekening moeten houden met de nasleep van de zwangerschap en de bevalling.

  Andere tip: koop een sexy slipdress oid. Daarmee kun je je buik verbergen en voel je je al heel wat beter (ik wel tenminste 😉 ).

  Enne, je bent nog maar 6 weken verder, neem de tijd! Je lichaam is nog maar net begonnen met de zwangerschap achter zich laten. Geef je lichaam enkele maanden om weer af te slanken. En niet te vergeten, de hormonen die nu langzaam je lijf weer verlaten en alles nog even overhoop gooien. Daardoor zal je vast ook extra onzeker zijn. Het duurde bij mij 4 maanden voor ik mijn emoties weer kon controleren 😛

  Sterkte!


  Denisevandoorn
  Bijdrager
  #10025277 Quote

  Heey dames,

  Ik ben 11 juni gestopt met de pil en direct daarna ontrekkingsbloed gehad. vier weker op 11 juli werd ongesteld. voor de pil gebruik had ik ook een regelmatige cyclus van ongeveer 28 dagen. 2 weken na mijn eerste dag van ongesteldheid ovulatietesten gedaan en waren positief. Nu ben ik al 10 dagen overtijd dus dag 38 en geen menstruatie of positieve zwangerschap te zien? heeft iemand hier ervaring mee?

  alvast bedankt

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct