Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzeker Door Reflux

 • Auteur
  Berichten
 • #10204900

  Hallo,

   

  Er zijn al heel wat topics over reflux maar open hem toch maar want zit er enorm mee. Mijn dochter heeft reflux, zoals zoveel baby’s. Alleen lijkt het steeds erger te worden (7.5 week) terwijl we speciale voeding hebben enfamil AR. Zuurremmers is ze mee gestopt want KA zei dat zuurremmers er weer voor zorgden dat de ingedikte voeding weer dun wordt.

  Probleem is dat ze steeds minder gaat slapen en steeds korter. Overdag slaapt ze niet, deed ze ook niet maar nog wel hazenslaapjes van een half uur. Nu helemaal niet meer. En ’s nachts is ze ook om het halve uur wakker. Ze gsat te gelijk met ons naar bed. Breng haar wel elke avond naar bed als ritueel maar half uurtje later haal ik haar er uit en probeer ik haar bij mij in slaap te krijgen want steeds minder goed lukt.

  Over 2.5 week moet ik weer aan het werk en zie daar echt tegenop. Ik maak me ontzettend zorgen omdat ik bang ben dat meer aan de hand is waardoor ze niet slaapt (maar misschien omdat ik teveel enge verhalen lees) ze slaapt nergens anders dan af en toe bij mij op schoot en snachts toch in haar bedje voor een paar uur. Ik ben echt aan de bank gekluisterd want wandelen/wipstoel/box/hangmat vindt ze niks. Ik heb alles al geprobeerd om de reflux te verminderen..

   

  Zijn er meer baby’s met reflux die zo weinig slapen(toch wel max 6 uurtjes per dag) en zo ja hoe doen jullie dat? En hoe gaat dat op latere leeftijd?

  De ka zei ook dat mijn dochter een kleine achterstand zou gaan oplopen door het weinige slapen maar dat ze dat weer in gaat halen. 

  Ik weet wel dat het allemaal een fase is en het duurt nog maar 7.5 week maar ik ben echt bang dat ik overspannen raak want ik kan al niks meer hebben en ik slaap helemaal niet meer 


  Phi
  Bijdrager
  #10204915 Quote

  Hoi hoi, 

  hekenbaar verhaal, het is heftig he? En je voelt je zo machteloos. Mn dochtertje heeft ook reflux nu is ze 4,5 maand en gebruiken jog steeds ranitidine. 4 dagen geprobeerd te stoppen maar ik zag de onrust zo terug keren. Ik heb idd de standaard nutrilon 1 voeding en medicatie. Geen verdikking of andere voeding. Dat hielp hier ook niet bij ons, er bleef voeding omhoog stromen. Wij hebben 7 weken 24/7 in gehuil/gekrijs gezeten toen eindelijk medicatie gekregen en na 3 dagen al verschil. Mn dochtertje sliep idd ook niet, ik was blij als ze in de nacht 2 uur sliep en dus ook even geen gehuil hadden, overdag in totaal hooguit 2,5 uur, alleen bij mij op de borst, van papa wilde ze ook niks weten. Het was zo verschrikkelijk heftig en super zielig/heftig voor haar. Ik was echt een zombie en het scheelde niet veel of ik zat er doorheen, maar ik stond op automatische piloot, niet nadenken, er voor haar zijn, doorgaan doorgaan, nu achteraf denk ik ook hoe heb ik het vol gehouden? Maar mn lichaam/gedachte hadden zich aangepast ofzo op overlevingsstand (klinkt gek). 

  ze was 15 weken en wilde toen pas in haar eigen bedje slapen (nu is ze 19 weken), in de nacht sliep ze tussen ons in en overdag in de kinderwagen en zolang ze mn stem hoorde was het goed. Nu slaapt ze 4 weekjes in haar ledikant, overdag in haar eigen slaapkamer en in de nacht naast ons bed (vind ik nog fijn), ze was zo getraumatiseerd door de pijn en moest in alles weer vertrouwen krijgen, dat slapen juist fijn is etc. En ze liep idd ook wat achter, maar daar is niks meer van te zien 🙂 

  Ik heb de gouden tip helaas niet voor je! Ook al zou ik je zo graag willen helpen, want ik weet wat je doormaakt. Misschien standaard voeding met medicatie? Het spugen blijft wel bij mn dochtertje maar ze heeft geen pijn meer aan haar slokdarm.  


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10204918 Quote

  Kan mij inderdaad voorstellen dat je je machteloos voelt. Welllicht is een draagzak een optie? Mijn dochtertje vind dat erg prettig want is rechtop. Hierdoor slaapt ze overdag meestal aardig goed. Kan mij voorstellen dat je er tegen op ziet om weer aan het werk te gaan. Gaat ze dan naar een kinderopvang? Misschien eens bespreken met hun dat ze er zo tegenop ziet? Zij hebben vaak wel veel ervaring met onrustige kindjes en kindjes die thuis weinig slapen. Misschien dat het daar juist wel goed gaat doordat ze in een ander omgeving en bij andere mensen is. 

  Zelf heb ik laatst ook een kinderfysio gehad gespecialiseerd in onrustige kindjes/kindjes die weinig slapen. Ze heeft 1,5 uur meegekeken en veel tips gegeven. Misschien kun je zoiets overwegen? 

  Sterkte! 

  #10204937 Quote

  Heeft de kinderarts het ook over koemelk allergie gehad onze dochter nu bijna 6 maanden was ook heel erg onrustig en had erg last van haar reflux. Na een observatie in het ziekenhuis omdat we ten einde raadt waren koemelk vrije voeding gestart nog geen 5 dagen later een totaal ander meisje! Reflux en koemelk gaan vaak samen heb ik begrepen 

  #10204966 Quote

  Hoe oud is je baby?

  Jkunt haar inbakeren.. dit gaat de eerste paar keer dramatisch misschien, maar ik heb een manier gevonden voor mijn dochter en dat is/was als ze al sliep of heel slaperig was voorzichtig gaan inbakeren. 

  Nadat ze ingebakerd is legik haar in haar bed en vslt dan vrijwel direct in slaap. Mijn dochtertje heeft hier heel veel baat bij. Ze slaapt ‘snachts door en overdag slaapt ze ook voldoende. 

  Je moet dan wel rekening houden met kleding en dekentje. Mijn dochter slaapt vaak in haar rompertje in de inbakerdoek omdat ze het snel warm krijgt. 

  Succes en hou vol!! Vanaf 3 a 4 mnd wordt het beter maar ook als ze voldoende slapen zie je al verbetering. 

  #10204972 Quote

  Je verhaal is heel herkenbaar en ik zou je graag een hele dikke knuffel willen geven. Het is enorm zwaar als je kindje amper slaapt. Naast dat je zelf niet aan je rust en jezelf toekomt, maak je je ook zo enorm veel zorgen. 

  Onze zoon heeft verborgen reflux en wij zijn toen hij 7 weken was gestart met Nexium. Hij sliep overdag ook niet. Misschien 2x een half uurtje ofzo en dat was dan meestal in de auto of draagdoek. Gelukkig ging het ’s nachts aardig, maar ook dat werd steeds minder. 

  Toen we zijn gestart met Nexium, hadden we binnen 3 dagen een ander kind. Hij spuugt nu wel (inmiddels wat mondjes, hij is bijna 7 maanden), maar hij heeft er geen last van. We zijn een keer gestopt met de medicatie, maar wat hierboven ook geschreven wordt, we zagen de onrust terugkeren. 

  Ik zou toch vragen of je weer medicatie voor maagzuur mag proberen en dan stoppen met indikken van de voeding. Als dat nog niet voldoende is, is er ook nog medicatie waardoor het maagje sneller leeg is.

  En verder veel omhoog houden, lekker wandelen met je maxi cosi (zit fijner voor ze dan liggen) en rustig laten drinken. 

  Wat betreft de maxi cosi, ik was daar in ’t begin ook een beetje huiverig voor, want te lang erin is niet goed natuurlijk. Maar niet slapen is ook niet goed. Nu ben ik makkelijker. Slaap is was mij betreft belangrijker, dus als hij dan eens te lang in de maxi cosi zit, prima. Hij is nu bijna 7 maanden en ik merk niet dat hij er last van heeft. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10205212 Quote

  In ieder geval ben ik niet de enige. Dacht dat mijn baby echt uitzonderlijk weinig sliep. Lijkt wel alsof baby’s van anderen wel slapen.

  Koemelkallergie heb ik ook aan zitten denken maar heel veel symptomen heb ze er niet van. Zelf heb ik wel astma en hooikoorts en eczeem (gehad) dus aanleg kan er wel zijn.

   

  Draagzak heb ik maar daar wil ze niet in. Even als niet in wagen, maxi cosi, wipstoel, box. Alleen hangen op schoot. 🙁

   

  Ik ga maandag naar een osteopaat. Hopelijk breng dat wat verandering. Hoor er wel goeie verhalen over.

   

  Inbakeren doen we al maar dat heeft weinig geholpen. Ka zei ook dat inbakeren met reflux geen goed idee. Nu hebben we een swaddle. Dat zit wat losser.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct