Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzeker: ik voel me niet meer zwanger…

 • Auteur
  Berichten
 • #10126151

  Hi,

  Momenteel ben ik 13 weken zwanger.. tot week 10 heel beroerd geweest en allemaal kwaaltjes maar nu voel ik me totaal niet zwanger meer. Ik heb nergens meer last van en merk totaal niet dat ik zwanger ben… Fijn, maar maakt me wel onzeker 😔


  HannahL
  Bijdrager
  #10126156 Quote

  Wat vervelend dat onzekere gevoel! Bedenk wel dat vaak na +-12 weken de vervelende kwaaltjes verdwijnen, je weer meer energie krijgt, etc. Als je het echt niet vertrouwd kan je ook de verlokundige bellen he! Wanneer heb je je laatste echo gehad/volgende gepland staan? Of controle/hartslag luisteren bij de verloskundige?

  #10126157 Quote

  Wat vervelend dat onzekere gevoel! Bedenk wel dat vaak na +-12 weken de vervelende kwaaltjes verdwijnen, je weer meer energie krijgt, etc. Als je het echt niet vertrouwd kan je ook de verlokundige bellen he! Wanneer heb je je laatste echo gehad/volgende gepland staan? Of controle/hartslag luisteren bij de verloskundige?

  Laatste echo met 11+4. En de volgende echo met 17 weken (geslachtsbepaling). De controle is 13/11.


  HannahL
  Bijdrager
  #10126158 Quote

  Dan zou ik, als je het niet vertrouwd, gewoon de verloskundige even bellen. 


  Kiiimberley
  Bijdrager
  #10126167 Quote

  Hi, 

   

  Ik ben vandaag 10 weken zwanger en ik heb me nog niet 1 moment zwanger gevoeld. 

  ik heb haast geen kwaaltjes gehad en ben eigenlijk al die weken gewoon fluitend doorgelopen. 

  Met 7 weken en 3 dagen een goede echo gehad en nu wachten tot komende maandag voor de termijnecho maar ik maak me ook zo een zorgen of alles wel goed is. 

  de verloskundige zei dat het op zich geen kwaad kon maar ik voel me er niet goed bij, ik kan gewoon echt niet wachten tot die termijnecho. 

  #10126174 Quote

  Hi, erg herkenbaar.

  Als je nergens last van hebt en je baby nog niet voelt, voel je je gewoon normaal, niet zwanger 😁 en dat is ook absoluut normaal!

  We zijn een beetje gewend aan de gedachte dat je altijd iets (negatiefs) moet hebben/voelen als je zwanger bent, al die kwaaltjes enzo. Je hoort ook gewoon mensen vaker klagen en diegene die niets hebben, hebben ook niets te vertellen!

  Ik heb een vrij makkelijke zwangerschap, tot ongeveer 28 weken bijna geen bekende klachten, geen veranderingen in smaken, niet moe, niet hongerig, geen gevoelige borsten , noem maar op, helemaal niets 😁 Ik kon soms de bewegingen van de baby negeren en zelfs nu (32 weken) vergeet ik ‘lichamelijk’ weleens dat zwanger ben 🙈 

  Je kan altijd je verloskundige bellen en vragen of je even langs kan komen om naar het hartje te luisteren. 

  Ik heb zelf zo’n doppler aangeschaft, maar weinig gebruikt. Het kan geruststellen, maar die rust komt uiteindelijk van je positieve gedachten en niet van die doppler die je gebruikt uit angst. 

  Doe in ieder geval iets wat jij denkt jou helpt om meer rust te creëeren. Je kent jezelf het beste!

  Geniet van je zwangerschap en laat die gedachten jou dat niet verpesten 🌸

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  StephW
  Bijdrager
  #10126214 Quote

  Dat is heel normaal! Helaas duurt het nog een paar weken voor je de baby voelt, en blijft de onzekerheid nog even. Maar als je geen ernstig bloedverlies hebt oid hoef je je echt geen zorgen te maken!


  Littlebeeb
  Bijdrager
  #10126219 Quote

  Zo herkenbaar! Ik had eigenlijk precies hetzelfde. Eerst erg misselijk en hier en daar wat kwaaltjes maar na 13 weken ineens helemaal niks meer. Het heeft bij mij ook een tijdje geduurd ek elke controle bij de verloskundige was ik zo verbaasd dat het hartje mooi klopte etc. 

  Ben vandaag 23 weken zwanger en voel sinds kort elke dag ons kleine mannetje lekker schoppen en druk doen in mn’ buik. Het duurt even maar het gevoel komt vanzelf weer❤️


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10126426 Quote

  Heyy

  Misschien  kan ik je een beetje gerust  stellen door je te vertellen  dat ik tijdens mijn zwangerschap  amper kwaaltjes heb gehad 

  Ik had veel honger  en soms wat  pijnlijke borsten. 

  En ben  5 weken geleden bevallen van een gezonde  zoon

  Wat ik dus probeer te zeggen is dat je niet perse kwaaltjes hoeft te hebben. Ik ben eigenlijk  best blij dat ik amper ergens  last van heb gehad  en alles nog kon doen en eten wat ik wilde

  Ook ik was  daar erg onzeker over  en daardoor heb ik pas naar mijn 20 weken kunne genieten van mijn zwangerschap  omdat  ik mij stiekem  ook druk maakte erover 

   

  Fijne zwangerschap  😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct