Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzeker Naam Kind

 • Auteur
  Berichten
 • #10140718

  Hallo allemaal,

  Helaas zit ik met een hele vervelende issue in mijn maag. De naam die we gekozen hebben voor ons kindje (nu 12 weken) voelde in de kraamweek al niet meer goed. Tenminste de voornaam (roepnaam) wel, maar niet in combinatie met zijn achternaam.

  Naast dat ik mezelf voor mijn kop sla dat ik dit niet tijdens mijn zwangerschap beter heb aangevoeld, lig ik er nachten wakker van te piekeren en en vertel ik mezelf dat ik een grote fout heb gemaakt en voel ik me schuldig en verdrietig (heel erg vervelend want ik wil van mijn kindje genieten). 

  Nu wil ik jullie graag iets voorleggen: Zijn voornaam in combinatie met zijn tweede naam en achternaam vind ik wel heel mooi. Ik denk erover om hem in te schrijven (op scholen, verenigingen etc etc) dus alles op papier zegmaar met zijn gehele naam, zijn roepnaam blijft dan gewoon hetzelfde. Ik vraag me alleen af of er mensen zijn die dit ook doen (inschrijven met dubbele voornaam, roepnaam blijft alleen eerste naam) en of die tweede naam dan toch niet in verloop van tijd niet meer gebruikt wordt…

  Het zou me opluchten te horen dat dit heel normaal is en vaker voorkomt.. dan blijft zijn roepnaam gewoon hetzelfde en gebruiken we op papier zijn gehele naam om het effect van alleen zijn roepnaam en achternaam te vermijden..

  Hoop dat iemand me kan helpen!

  xx


  FatmaZehra
  Bijdrager
  #10140755 Quote

  Hoi,

   

  Allereerst, geniet van je kleine! Mijn dochter heeft ook 2 voornamen, en wij gebruiken enkel haar eerste naam, dus roepnaam. Als mensen ernaar vragen, of ik bel met instanties, dan vermeld ik beide namen. In familiekring wordt haar roepnaam gebruikt. Op papier staat overal haar beide voornamen. Zo hebben we haar ook overal laten registreren.

  Xx


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10140880 Quote

  Wat vervelend dat je er zo een spijt van hebt.. 

  is het zo erg dan? Kan ik me haast niet voorstellen 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10140903 Quote

  Kan me haast niet voorstellen dat het zo erg is. Word er stiekem wel heel nieuwschierig van. Als het geen “Fokje Modder” of “wil de pijper” is zal t heus wel goed komen. 


  Wila
  Bijdrager
  #10140935 Quote

  Als je de tweede naam echt gekoppeld aan de eerste naam hebt (zoals Klaas-Jan , Anna-Marie etc) zal deze op scholen ook zo worden uitgesproken. Als het een tweede naam betreft zullen ze dit niet opnoemen want waar trek je dan de grens? Sommige kinderen hebben wel 5 (doop)namen. 

  Wel kan je bij roepnaam invullen wat je wil, daarom heet het ook roepnaam. Je kan de naam afkorten of juist de tweede naam erbij zetten. 

  Maar hoeveel scholen gebruiken de voor en achternaam als ze een kind roepen? Dan moet er al een ander kindje in de klas zitten met precies dezelfde voornaam. 

  #10142557 Quote

  Wat naar dat je zo twijfelt, ik hoop dat je het ook weer kan loslaten op een gegeven moment. 

  Ter geruststelling: ik werk in het onderwijs, en bij een namenlijst opnoemen gebruik ik eigenlijk nooit de achternamen. Dus ik lees alleen de voornaam van een kind op.

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct