Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzeker Over Alles

 • Auteur
  Berichten
 • #10147718

  Hoi hoi, 

  Even kort mijn verhaal. Mijn man en ik proberen nu meer dan een jaar om zwanger te worden. Mijn cyclus is heel onregelmatig en dan ga ik twijfelen aan mezelf omdat ik denk overtijd te zijn en dat niet ben, ga zo maar door. 

  We hebben besloten om ovulatietesten te gebruiken en dan ook seks te hebben aan de hand van de uitslag. 

  Aan de hand van de test van gisteren neem ik aan dat ik nu mijn eisprong heb (het tweede streepje was een stuk donkerder dan dat ik eerder heb gehad). Nu hebben mijn man en ik de afgelopen 4 dagen iedere dag seks gehad. 

  Maakt dit onze kans kleiner om zwanger te worden omdat zo vaak achter elkaar zijn sperma kwaliteit verslechterd? 

  Ik twijfel aan alles, maar ik wil ook gewoon van elkaar genieten als we daar zin in hebben 😳


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10147721 Quote

  Bij ons duurde het ook langer voordat ik zwanger raakte, uiteindelijk met medicatie omdat mijn cyclussen ook lang duurden. Maar de cyclus dat ik zwanger raakte, hadden we 3 dagen achter elkaar seks. Ik denk zelf dus dat dat niet veel kwaad kan, anders was het die ronde niet gelukt 🙂 

  #10147738 Quote

  De maand dat ik zwanger werd hadden we juist heel veel seks gehad. Gewoon omdat het toevallig zo uit kwam en we er zin in hadden 😉 Ik was zwanger van een twee-eiige tweeling, dus de kwaliteit van het zaad wordt er blijkbaar niet slechter op. 


  Wila
  Bijdrager
  #10147742 Quote

  Ik kan je echt aanraden om even langs de huisarts te gaan voor een verwijzing naar de gynaecoloog. Sowieso omdat jullie al een jaar bezig zijn, maar ook voor geestelijke ondersteuning en antwoorden op dit soort vragen. De dames hier boven mij hebben misschien veel mazzel gehad en ik wil je echt geen angst aanpraten maar zowel mijn huisarts alsmede gynaecoloog zijn beide van mening dat de kwaliteit wel degelijk afneemt. Het heeft circa 2 dagen (48 uur) nodig om weer op optimale sterkte te komen. Dit kwamen wij ook pas te weten na een aangevraagd gesprek. Wij dachten zelf hoe meer hoe beter 🤣 

  Wat wel heel belangrijk is is dat de sex leuk blijft en jullie elkaar als seksueel aantrekkelijk blijven zien. Na verloop van tijd ga je echt sex hebben om maar een baby te maken, dat komt de geestelijke kwaliteit nog minder ten goede 😉

  Ikzelf raakte zwanger in de maand dat wij er juist echt niet mee bezig waren, hebben die maand 1 keer sex gehad en ook nog eens 4 dagen (!) voor mijn eisprong.. inmiddels 35 weken zwanger van een gezond meisje. Hoe gek kan het lopen want alle andere maanden hielden wij alles strak bij. 

  Ik wens jullie veel succes en vooral toch ook veel plezier. En maak even een afspraak bij je arts, diegene kan echt een boel voor je doen. 

  #10147747 Quote

  @Wila Dank je wel voor je reactie. Mijn man en ik hebben afgesproken dat we na de jaarwisseling een afspraak maken bij de huisarts, mocht het deze ronde niet lukken. We doen ons best om de seks leuk te houden en voelen ons gelukkig heel erg tot elkaar aangetrokken. Maar de lijn is dun, dat zeker. Ik ben er vooral constant mee bezig. 

   

  @BenB Hahha gelukkig maakt de kwantiteit niet altijd wat uit en ben je zwanger geraakt van een tweeling. Ikzelf ben eeneiige tweeling en zou me niks beters kunnen wensen! 

   

  @Silvia-xx wat fijn dat we de mogelijkheid hebben tot zulke hulpmiddelen. Ik hoop dat het bij ons lukt zonder, maar anders ben ik blij dat het er is. 


  Marstef
  Bijdrager
  #10147795 Quote

  Wij zijn naar de huisarts en daarna naar de gynaecoloog gegaan omdat mijn cyclus erg onetgelmarig en lang was. Alleen al dat er onderzoek liep, nam bij ons beide veel onzekerheid weg en gaf veel rust.

  Zou eigenlijk met medicatie gaan beginnen voor m’n cyclus maar was toen spontaan zwanger. 

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct