Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Onzekere Mama 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10229699

  Hallo andere mama’s, 

  Mijn zoontje is bijna 4 maanden en ik ben erg onzeker of ik het allemaal wel goed doe. Hij groeit goed en drinkt ook netjes zn flesjes leeg. Alleen het slapen is een dingetje.. 

  Zowel overdag als s’nachts. Zelf in slaap vallen kan hij niet. En nu zegt iedereen tegen mij; laat maar huilen. Even mopperen of beetje huilen oke maar ik laat hem niet schreeuwen. Dan raakt hij zo overstuur en slaapt hij helemaal niet. Ik heb een vast avond bed ritueel. Schone luier, inbakeren (erg druk met armpjes) flesje en dan slapen. 9 van de 10x valt hij bij mij in slaap en dan leg ik hem in zn bedje. Hij slaapt wel de nacht door. De laatste fles is tussen 22.00 en 23.00 uur.  De fles daarvoor krijgt hij beneden en wordt vaak moe tussen 20.00 en 21.00 uur. Dan slaapt hij even beneden in de wagen. Als we hem naar boven tillen wordt hij wakker en krijgt dan de laatste fles. Leggen we hem eerder op bed ipv in de wagen slaapt hij ook door en heeft hij maar 4 flessen ipv 5. Dat lijkt me niet de bedoeling. Of kan dat al wel? Als ik hem wakker moet maken gaat hij niet weer slapen daarna.

  Overdag breng ik hem tussen 12 en 13.00 uur op bed. Dan moet ik hem echt in slaap wiegen. Leg ik hem wakker in bed en loop ik weg, zet hij t op t brullen. 

  Ik hoop dat iemand mij tips kan geven. Alvast bedankt. 

  Groetjes een onzekere moeder 

  J.

  Ps hij krijgt 5 flessen. Eerste en laatste 180 ml overdag 150 ml


  Phet
  Bijdrager
  #10229717 Quote

  Hi, 

  Niet onzeker zijn! Je volgt je eigen gevoel en dat is altijd goed! 

  Wat betreft het in slaap komen, daar kan ik je niet zo goed in adviseren. Volgens mij lukt dat het ene kindje makkelijker dan het andere maar wellicht dat andere moeders daar een goede tip voor hebben. 

  Wat betreft je laatste fles, wij zaten daar ook mee vlak voordat ons zoontje 4 maanden werd. Hij kreeg toen 5 flessen van 180CC maar voor de laatste fles (rond 10/11 uur) moesten we hem dan ook echt wakker maken. Deden we dat niet dan sliep meneer ook de hele nacht door op een fles minder maar ik vond dat gevoelsmatig ook te weinig en nog te vroeg. Volgens het CB mochten we de laatste fles wel gewoon laten vallen en omdat hij overdag al z’n flessen tot op de laatste drup leegdronk, een aantal of alle flessen verhogen naar 210CC (hij is nogal hongerig). Misschien zou je bij je zoontje, mits hij goed groeit , hetzelfde kunnen doen. Ons schema werd toen:  

  07.30 uur 210 CC
  11.00 uur 210 CC
  15.00 uur 210 CC
  19.00 uur 210 CC
  20.00 slapen 

  en anders even overleggen met het CB? 

  Groetjes, mia 

  #10229729 Quote

  Hoi Mia

  Bedankt voor je reactie. Dit is ons eerste kindje en ik wil graag alles goed doen. Vandaar ook de onzekerheid. 

  De laatste fles laten vallen voelt inderdaad nog niet goed. Misschien binnenkort eerst alles ophogen naar 180 ml gezien hij nu ook nog een paar van 150 ml krijgt. En als hij honger heeft meld hij zich wel toch? Bedankt voor je schema!

  Ik zal ook even overleggen met het cb over het aantal flessen. 

  Hoop dat andere moeders tips hebben voor het slapen. 

  Groetjes J.

  #10229731 Quote

  Niet onzeker zijn hoor! Je kindje doet ’t hartstikke goed zo te lezen en jij doet alles met liefde, dan doe je ’t altijd goed! 

  Onze zoon was ook een moeilijke slaper. Ik heb ‘m ook heel vaak in slaap moeten wiegen en heb uren met ‘m rondgelopen. Ik ben op een gegeven moment toch naar de wakkertijden per leeftijd gaan kijken, omdat hij heel slecht slaap signalen afgaf en het ook enigszins hetzelfde ritme aan proberen te houden elke dag. Dat hielp, al is ’t met sprongetjes enzo nog steeds wel drama met slapen. Wat wij hier merkten is, slapen doet slapen. Als ik ‘m ’s ochtends op tijd in slaap had, ging het de rest van de dag al makkelijker. En als ’t in z’n bedje niet lukte en wiegen ook niet hielp, ging ik vaak een rondje lopen met de kinderwagen of een stukje autorijden. 


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10229744 Quote

  Hoe ziet jullie schema er nu grofweg uit? Gaat hij rond 12u pas voor het eerst naat bed? Mijn zoontje van bijna 5 maanden is rond 7 uur wakker en dan om uiterlijk half 9 weer erg moe. Dan leg ik hem weer op bed. Kan het zijn dat je kindje oververmoeid is? Dan komt mijn zoontje ook heel moeilijk in slaap.

   

  Verder raad ik het boek Slaap van Susanne Willekes aan. Staan goede praktische tips en handvatten in.

   

  Succes!

  #10229763 Quote

  dat is ook wat ik me afvraag, pas om 12uur eerste slaapje? en hoevaak slaapt hij dan overdag? miin zoontje is net 4 maanden en slaapt eigenlijk 1 uur na elke fles! en slaapt dan eigenlijk tot zn  volgende voeding.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10229765 Quote

  Hoi 

  Zo te horen doe je t goed 

  Ik zou de flessen overdag ophogen naar 180 en dan eventueel de laatste fles laten vervallen mijn dochter dronk met 4 maand 4x 180 daar had ze genoeg aan 

  Weet niet hoelaat je kleintje sochtens wakker is ik zou proberen hem na ongeveer 2 uur wakker zijn op bed proberen te leggen want pas om 12 uur dat red mijn dochter van 8 maanden nog niet als ze pas om half 8 uit bed komt als ze erg vermoeid zijn slapen ze vaak slecht in en kost het heel veel tijd voordat de ogen dicht gaan 

  #10229810 Quote

  Hoi allemaal, 

  Sochtends krijgt hij rond 7 uur de 1e fles. Dan gaat hij tussen 8.30 en 9.00 uur weer even slapen tot ongeveer 10.00 10.30 uur. Dit doet hij nu beneden in de kinderwagen. Tussen de middag dus op bed en vaak eind van de middag nog een klein tukje of als we gaan wandelen. 

  Groetjes J.

  #10229811 Quote

  Hoi allemaal, 

  Sochtends krijgt hij rond 7 uur de 1e fles. Dan gaat hij tussen 8.30 en 9.00 uur weer even slapen tot ongeveer 10.00 10.30 uur. Dit doet hij nu beneden in de kinderwagen. Tussen de middag dus op bed en vaak eind van de middag nog een klein tukje of als we gaan wandelen. 

  Hij geeft duidelijke signalen af als hij moe is maar vecht 9 van de 10x enorm tegen zn slaap. Soms werkt wiegen ook niet en ben ik een uur bezig.

  Groetjes J.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen