Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzekerheid 26

 • Auteur
  Berichten

 • Gbvrlbji
  Bijdrager
  #10464798

  Hee Allemaal ,Ik ben 9 weken zwanger en heel erg onzeker, ik heb hier voor 2 miskramen gehad ( 1x 7+1 En 1x 8+1, dus nu al over die termijn) en nu zwanger van ons eerste kindje. Alles is goed tot nu toe, groeit goed en sta er positief in, nu heb ik gelezen over een doppler voor thuis, dat je dat gerust kan stellen. Ik vroeg me af vanaf wanneer dit kan/mag, en hoe werkt dit dan precies, hebben jullie hier ervaring mee? En zo ja, welke is dan een goede?
  En hebben jullie misschien nog meer tips om die onzekerheid een beetje los te kunnen laten, bij alles wat ik doe of voel denk ik: pff, geen bloedverlies/buikpijn/raar gevoel etc, ik ben blij als ik misselijk ben, sla er denk ik een beetje in door… help!


  Ukkepukkie
  Bijdrager
  #10464843 Quote

  Hi, gefeliciteerd met je zwangerschap! Het is een spannende periode.
  Hier zelf werkzaam in de verloskunde en op dit moment zwanger. Ik adviseer anderen altijd op te passen met het gebruik van een doptone. Zolang de baby nog alle kanten op kan draaien kan het soms erg lastig zijn de hartslag te vinden, dat kan je dus juist ongerust maken. Andersom kan het je later in de zwangerschap ook gerust stellen, terwijl je misschien beter uitgebreid gezien had kunnen worden door een specialist. Ik heb er zelf dus 1 in huis vanwege werk, maar heb mijzelf voorgenomen zelf niet te luisteren omdat ik mijzelf niet in zo’n positie wil brengen. Het is dus een mooi middel wat je zeker wat gerust kan stellen als je dat fijn vindt, maar de zwangerschap blijft hoe dan ook altijd een onzeker iets. Vertrouw op je lichaam, probeer er van te genieten en bel bij onrust altijd je verloskundige 🙂

  #10464844 Quote

  Schijnt niet bewezen geheel risicoloos te zijn om onnodig geluidsgolven richting je baby te sturen. Het is niet bewezen schadelijk maar ook niet bewezen veilig. Verloskundigen gebruiken hem zelf vaak ook pas vanaf 12 weken. Daarnaast is een getrainde hand nodig om het goed te vinden. Persoonlijk zou ik dit niet doen.

  Ik snap je onrust hoor het is echt even de tijd uitzitten tot 12 weken en die lijken zoooo lang. Maar daarna kun je vaak op spreekuur komen om hartje te luisteren tussendoor als je ongerust bent. Nog even volhouden en vertrouwen!


  WBM
  Bijdrager
  #10465148 Quote

  Ik raad een doppler niet aan iniedergeval 😅 Ik had niet jou voor geschiedenis en was ook niet heel bang en onzeker, toen kreeg ik een doppler van m’n schoonzus nou leuk toch. Proberen, proberen niks te vinden eerste keer nouja misschien te vroeg, nou ik heb hem dus nooit gevonden met dat ding en andere die het bij me deden ook niet, toen werd ik dus wel onzeker 😅 Gauw weg gedaan dat ding haha. Succes!


  JenE
  Bijdrager
  #10465168 Quote

  Ik heb er 1 voor thuis, voor mijn zoon ( nu bijna 2 ) 7 miskramen gehad en het hartje vanaf 10 weken kunnen vinden… heel de zwangerschap heb ik bloedingen gehad en heeft het mij zoveel rust gegeven om het hartje te horen!

  Nu 30 weken zwanger van nummer 2 en bij 9 weken voor t eerst zn hartje kunnen horen..nu een veel soepelere zwangerschap maar zo af en toe als ik hem een dag minder voel schoppen dan luister ik even een paar seconden naar t hartje.

  Ik denk dat het heel persoonlijk is hoe je er mee omgaat.. ik heb altijd super snel een hartslag kunnen vinden dus bij mij gaf het geen extra stress ofzo.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct