Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzekerheid menstruatie

 • Auteur
  Berichten

 • LisaaH
  Bijdrager
  #10209526

  Hallo allemaal,

  Ik wil graag mijn vraag over menstruatie na de bevalling bij jullie neerleggen…

  Ik ben 8 maanden geleden bevallen en hierna is na 2 maanden mijn menstruatie op gang gekomen. Door ziekte en een baby die moeilijk dronk met heel veel moeite half borstvoeding gegeven. Met 5 maanden ben ik ermee gestopt nadat ik enkel nog genoeg had voor ochtenden en soms avonden (hele dag pompen, domperidon geslikt waarbij ik zonder direct niets meer produceerde, niks hielp). 

  Mijn vraag gaat nu over de regelmatigheid van de cyclus. Ik ben sinds de bevalling niet regelmatig meer ongesteld geweest. Ter illustratie: mijn laatste 3 maanden verschilden respectievelijk 31, 53 en 38 dagen. Buiten de onregelmatigheid geen klachten om gehad. In de cyclis van 53 flink wat zwangerschapstesten er tegenaan gegooid omdat ik het toch wel vreemd vond.

  Nu lees ik andere ervaringsverhalen, maar nooit na 8 maanden nog dat men hier last van heeft. Ik ben na het stoppen van de pil na 2 onregelmatige cycli zwanger geraakt, dus ik weet ook niet heel goed wat mijn cyclus zou moeten zijn…

  Heeft iemand een soortgelijke ervaring misschien?

  #10209534 Quote

  Je bent door de pil altijd gewend aan een regelmatige cyclus. Maar als je nu de pil niet slikt dan moet je lichaam dus na jaren zelf gaan ‘werken’ op schema. Kan zijn dat je nooit regelmaat zou hebben gehad hoor. Ken genoeg mensen die door die onwetendheid wanneer ze het nou plots krijgen juist de prikpil of een spiraaltje enz laten plaatsen. Om de controle terug te pakken. Het is verder geen kwestie van een gezondheidsprobleem. Ik ben 1 mnd na de geboorte van de kleine direct weer aan de pil gegaan. Spontane menstruaties kan ik niet gebruiken 🙃


  JomieJW
  Bijdrager
  #10209544 Quote

  Hier een soortgelijke ervaring. Ik was na het stoppen met de pil ook onregelmatig ongesteld (32, 56 en 43 dagen), maar ben toen dus in ronde 3 zwanger geraakt. Na de bevalling is mijn menstruatie pas op gang gekomen na het stoppen met borstvoeding, en ik heb 9mnd borstvoeding gegeven. Weer zeer onregelmatige cycli (34, 52 en 46 dgn). En toen weer in ronde 3 zwanger en ondertussen dus bijna 29 weken onderweg. Ik heb maar geaccepteerd dat ik een onregelmatige cyclus heb van mezelf. Wie weet wordt het ooit nog beter, maar zo niet dan is dat gewoon zo. Ik kan me niet meer herinneren hoe het was voor het gebruiken van de pil, omdat ik die ruim 10 jaar geslikt heb. Wie weet was het toen ook al onregelmatig? Ik hoor wel van veel mensen dat teunisbloemolie of bepaalde eetgewoonten zouden moeten helpen om je cyclus wat korter te krijgen, maar het is maar net of je dit wilt.


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10211696 Quote

  Hoihoi

  Ik ben 9 maanden geleden bevallen  en heb ook nog steed een onregelmatige  cyclus.

   Ik ben nu 6 keer ongesteld geweest 

  Waarvan de eerste keer naar mijn bloeding en toen

  47 dagen  32 dagen 35 dagen 46 dagen 43dagen 

  Ik kan er helaas ook nog geen pijl aan vast knopen. 

  En schijnbaar  kan dit bij de een ook nog wel even  duren en bij de ander krijgt wel snel hun cyclus  weer terug.

  Ik vind het zelf wel heel rot want hoopte mijn cyclus te leren kennen omdat wij nu in ronde 1 zitten voor een 2e kindje.

  Misschien toch maar weer ovulatie testen gaan gebruiken  dan 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct