Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzekerheid na miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10142059

  Na 4 weken heb ik een miskraam gehad. Alleen mijn ouders en schoonouders wisten dat wij zwanger waren. Dit is nu een maand geleden. Ik werk parttime en ben best snel (na 1week) gaan werken. De dag na mijn miskraam zijn we naar een verjaardag geweest van mijn broertje en omdat niemand niets wist deed ik maar zo normaal mogelijk. Vanaf toen hebben we het normale leven snel opgepakt. Maar nog steeds voel ik mij heel verdrietig. Ik voel gemis. Ik hen stemmingswiseingen en alhoewel deze afnemen met de tijd blijf ik onzeker over mijn lichaam. Dit gaat zelfs zo ver dat als mijn partner mij vertelt dat hij mij complimenten geeft ik dit niet kan geloven. Terwijl hij een ontzettende steun is. Ik heb constant het idee dat hij anderen vast wel leuker vindt dan een vrouw die maar constant verdrietig is en niets wilt doen. Ik voel me schuldig naar hem toe.

  Heeft iemand tips?  Ik wil me graag beter voelen en al helemaal niet zo onzeker. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10142080 Quote

  He, het is oké om je even slecht te voelen!

  wat goed van je dat je je gevoelens zo uit. Dit kindje was niet volledig ontwikkeld in je buik, maar zat al wel in je hart. En dat jij zo van die roze wolk op het asfalt gesmeten word doet pijn.

  ik heb met 8 weken een miskraam gehad, stond 2 dagen later weer op de werkvloer en ging door met mijn studie. Na een maand zat ik er helemaal doorheen en kwam ik depressief thuis te zitten. Ik heb hulp gekregen van de praktijkondersteuner van de huisarts. Misschien is dat ook wat voor je? Iemand die je wat handvaten geeft om de wereld op een andere manier te bekijken. 

  Voor mij heeft praten met mijn vriend ook heel erg geholpen. Wij kwamen er al snel achter dat we anders met rouw om gaan. Hij zweeg, ik was een waterval van woorden. Dat leverde veel strijd op maar uiteindelijk zijn we dichter tot elkaar gekomen dan we ooit waren. 

  Jij hoeft dit niet alleen te verwerken. Soms is de last gewoon even te zwaar. Ouders, vrienden, je partner of iemand van buitenaf kunnen veel voor je betekenen. Pas 3 maand na mijn miskraam sprak ik een achternicht van mijn vriend. Met haar besprak ik alle details en daarna kreeg ik rust. Ik besefte me dat ik niet alleen ben. En dat ben jij ook niet! 

  Het is echt oké om je slecht te voelen, je verdriet te uiten en door een rouwproces te gaan. Maar je moet wel voor jezelf blijven zorgen. Goed eten, goed slapen en een beetje lief zijn voor jezelf. Je bent het waard🌹

  #10142083 Quote

  Heel erg bedankt voor je mooie woorden. Wij heb morgen een kennismakingsgesprek met de nieuwe huisarts. Zal het dan aangeven. 

   


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10143197 Quote

  Ik dacht aan je. Hoe gaat het? Heb je met de huisarts gesproken?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct