Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzekerheid opvoeding dreumes

 • Auteur
  Berichten

 • Ellevd
  Bijdrager
  #10335172

  Hoi allemaal!

  Ik moet even mijn verhaal kwijt.. 

  Ik heb een prachtige en lieve dochter van 2.5.. Tis altijd zon makkelijk kind geweest maar sins een paar dagen is het zon draak! Gigantisch uitproberen niet doorslapen en dwars doen, heb het er echt even mee te stellen.. Omdat ze dus altijd zo makkelijk is geweest voel ik me zo k** omdat ik het echt niet leuk vind af en toe boos te moeten worden op der vind dat zo vervelend en voel me er ook totaal niet fijn bij (onzeker) ik ben zo bang dat ze mij straks niet leuk meer gaat vinden oid..

   

  Zijn er meer ouders die dit herkennen? Ik hoop echt dat het een fase is.. 😅


  Dako
  Bijdrager
  #10335176 Quote

  Heel herkenbaar hoor ! Mijn zoontje van 2 jaar is soms ook echt een draak. Zeuren om tv en snoep, en heel erg drammen. Ik besteed er weinig aandacht aan, ga met hem wandelen of iets anders doen zodat hij er niet meer aan denkt en ik niet meer geïrriteerd ben. Sinds hij naar de peuterspeelzaal gaat gaat het echt al een stuk beter. Hij is die dagen ook heel moe en vermaakt zichzelf dan ook beter. Hopelijk is het een fase 😉

  #10335181 Quote

  Ja hoor! Hier een zoontje van 2,5 jaar. Gister wilde hij geen ijsje, wat natuurlijk prima is. Maar hij bleef er maar in hangen. Ben maar boos blijven en huilen. Terwijl er echt helemaal niets aan de hand is! Pfff maar uit laten razen op de gang; als je rustig bent komt mama naar je toe. Dat heeft wel geholpen; eeerst gedrag negeren en wanneer dat niet helpt toch ‘straffen’

  #10335196 Quote

  Ze zoeken op deze leeftijd juist de grenzen op en hebben ze nog harder nodig. Ja het is niet leuk om dit te doen, maar wel nodig!

   

  Ga je nu niet grenzen aangeven of inconsequent handelen, gaat ze nog meer een loopje met je nemen.

  Ik werk in de kinderopvang en daar zien we juist de kinderen die thuis de begrenzing missen, op klimmen wanneer ze regels en grenzen opgelegd krijgen.

  Nogmaals, nee het is niet leuk, maar het is wel heel hard nodig

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct