Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Onzekerheid wel of niet zwanger?

 • Auteur
  Berichten

 • Tessaxx
  Bijdrager
  #10124684

  Hai lieve meiden!

  Sinds augustus ben ik gestopt met de pil om voor ons eerste kindje te gaan! Na 32 dagen netjes ongesteld geworden dit duurde wel wat langer als normaal maar goed dat kan gebeuren. Ik zou vorige week woensdag volgens mijn berekening weer ongesteld moeten worden. Wat betekent dat ik nu al bijna een week overtijd ben, maar helaas negatieve testen gehad..

  Rond mijn eisprong krampen gehad en een week later weer rare krampen, verder geen kwaaltjes.

  Mijn vraag is ben ik nu wel of niet zwanger, zitten er te weining HCG in mijn urine of houd mijn lichaam mij voor de gek. 

  Ik hoor graag jullie ervaring hierin. xxx

  #10124701 Quote

  Mijn tweede cyclus na het stoppen met de pil was een week langer. Na 1,5week een test gedaan en die was positief! 

  Zou dus kunnnen dat je cyclus niet regelmatig is.. 

  good luck!!


  Tessaxx
  Bijdrager
  #10124703 Quote

  Normaal gesproken was mijn cyclus met de pil altijd 28 dagen, 1e keer na stoppen was dit 32 dagen en zit nu dan al op dag 37… Ik blijf denk ik wel even testen voor het geval dat !!


  StephW
  Bijdrager
  #10124768 Quote

  Hou rekening met ontpillen, en dat je cyclus nog moet stabiliseren. Anders gewoon iedere zoveel tijd even testen.. maar ik zou zelf ervan uitgaan dat je lijf nog even op gang moet komen!


  Vlindertje
  Bijdrager
  #10124778 Quote

  Ze geven aan dat het tot wel 6 maanden kan duren voordat je lichaam een stabiele cyclus heeft gevonden. Ik was redelijk regelmatig en heb nu in ronde 5 toch weer een cyclus gehad die een week langer was dan hiervoor. 

  Houd dus je eisprong vooral goed in de gaten gaten, op basis daarvan kun je de NOD het beste berekenen.


  Mammaaaa
  Bijdrager
  #10124784 Quote

  Bij iedereen is het weer verschillend! 

  Toen ik voor mijn eerste kindje ging en gestopt ben met de pil ben ik gelijk zwanger geworden en heb ik daarna helemaal geen normale menstruatie gehad. Dus het kan wel. Ieder lichaam is verschillend en de een heeft gewoon wat langer nodig als de ander. 

  Ik zou als ik jou was nog even een aantal dagen wachten en als je dan nog niet ongesteld bent nog een test doen. En anders even naar de huisarts gaan voor een bloedtest misschien? 

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Tessaxx
  Bijdrager
  #10124798 Quote

  Misschien een stomme vraag hoor maar ondanks dat ik nu niet ongesteld ben geworden, vanaf wanneer kan ik dan gaan rekenen wanneer mn eisprong is of krijg ik die voorlopig nu niet?


  Tessaxx
  Bijdrager
  #10124801 Quote

  bedankt voor jullie verhalen en tips meiden. Ik blijf af en toe even testen en anders indd even naar de HA!


  Marstef
  Bijdrager
  #10124819 Quote

  Tijdens het gebruik van de pil heb je geen cyclus zelf meer. Het bloeden in een stopweek is alleen het afstoten van opgebouwd slijmvlies. Maar je hebt geen eisprong. Het kan best zijn dat nu je gestopt bent je lichaam weer even nodig heeft om in zijn eigencyclus te komen. Ik denk dat het even afwachten is. Als je niet zwanger bent komt je menstruatie waarschijnlijk vanzelf. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct