Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Onzekerrrrr Help

 • Auteur
  Berichten

 • MamaN
  Bijdrager
  #10137875

  Hoii! 8 weekjes geleden ben ik bevallen van een prachtig zoontje. Ik dacht dat ik er nu wel behoorlijk wat regelmaat in zou hebben. Maar na het lezen van verschillende verhalen van andere mama’s wordt ik toch best onzeker. Zo krijgt mijn zoontje nog 6 flesjes op de dag en 1 nachtvoeding. Ook probeer ik vaste tijden aan te houden, maar werkt dit voor mijn gevoel voor geen meter. Soms komt hij om de 2,5 uur, 3 of 4 uur. Ik begrijp dat elke baby anders is en zijn eigen behoeftes heeft, maar omdat de cb ook aangeeft dat hij nu wel naar 5 flesjes moet zakken vind ik het toch best moeilijk. Het is ook geen zuigreflex, hij gaat namelijk heel driftig al huilend op zijn speen zuigen en spuugt deze dan uit. Ik probeer het ook uit te stellen maar dat werkt gewoon niet? Doe ik dan iets fout of wordt dit met de tijd beter?


  KHCO
  Bijdrager
  #10137878 Quote

  Hoi hoi

  ik heb volgens mij heel lang 6 flessen gegeven maar probeerde deze wel op de dag te doen rond de 8 weken en dan sliep hij van 23 tot 06 ongeveer.

  je moet naar je gevoel luisteren en zolang hij niet te te te zwaar is is er niks aan de hand. Ik wacht overdag niet langer dan 3 uur (nu mijn 2de zoon) met het geven van de fles en soms komt hij ook eerder. Als je honger hebt wil je eten 😊

  meen tevreden kind is een tevreden mama en andersom!


  Ansje123
  Bijdrager
  #10137884 Quote

  Niet onzeker over worden hoor. Gaat hartstikke goed. Dat stomme cb altijd met hun richtlijnen en moeten. Mijn zoontje ging pas met 4 a 5 maanden naar 5 flessen en zit nu op 7 maanden keurig op 3. Het zegt helemaal niks. Zolang jou kindje tevreden is lekker je eigen ding doen. 1 nachtvoeding ook keurig. Die van mij kwam nog 2x op die leeftijd. 


  Ansje123
  Bijdrager
  #10137885 Quote

  Niet onzeker over worden hoor. Gaat hartstikke goed. Dat stomme cb altijd met hun richtlijnen en moeten. Mijn zoontje ging pas met 4 a 5 maanden naar 5 flessen en zit nu op 7 maanden keurig op 3. Het zegt helemaal niks. Zolang jou kindje tevreden is lekker je eigen ding doen. 1 nachtvoeding ook keurig. Die van mij kwam nog 2x op die leeftijd. 


  MamaN
  Bijdrager
  #10137896 Quote

  Ah bedankt. Doet me goed om te horen! Blijft zo iets onzekers het moederschap, kan er maar niet aan wennen haha.. En inderdaad die richtlijnen van de cb pfff wat een gedoe. 

  #10137907 Quote

  Hey,

  ik heb nu al gemerkt met die van mij (nu 4 weekjes) dat je gek word als je je aan de schema’s gaat houden…dan zit je hoe dan ook met een huilbaby en heb je nooit een moment rust. Je kunt ze als richtlijn gebruiken. En als je naar 5 wilt gebruik je 10 cc extra water, dan wilt je kleine uiteindelijk zelf door naar de volgende stap. En nu poept onze kleine ook veel beter door die extra cc water 🤗 bijna geen krampjes meer. Sinds 2 dagen begon die van mij ineens door te zoeken naar de fles als hij al leeg was. Dus ben nu door naar de 120-4 (135cc) en die gaat gewoon op. Dus ik ben benieuwd vannacht en morgen of er dan langer geslapen word en of ik uitkom met die 5 voedingen…want inderdaad: als je honger hebt heb je honger. En ook wij kunnen ‘over eten’ dus merk je dat het toch wel veel is, maar de 6 voedingen nog nodig zijn: geef dan niet 135 maar 115 op ze allemaal. Dan krijg je geen dikke baby, maar wel happy baby 🤗 succes 🍀

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10137908 Quote

  Ps: elke baby is even puzzelen 😉 iedereen kan veel advies geven. Maaaar je eigen instinct is gewoon het allerbelangrijkste om te volgen 🙂 laat je zelf aanvoelen, en als jouw kleine nog happy blijft met die 6 dan is het goed! 💋💋


  KL-E
  Bijdrager
  #10137920 Quote

  Och dat cb ook altijd! Met hun moeten… pffff. Lekker zijn flesjes laten drinken hoor! Misschien zijn flesje wat ophogen? Ik weet niet of al zijn flesjes leeg gaan?

  Lekker doen waar jij je goed bij voelt en waar jouw zoontje zich het gelukkigst bij voelt!

  #10137925 Quote

  Lekker laten gaan hoor, mijn dochter is nu 10 weken en krijgt ook nog 6 voedingen per dag. Doe waar jij je goed bij voelt en je kindje geeft zelf wel aan wanneer hij minder voedingen wilt.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen