Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oogontsteking

 • Auteur
  Berichten
 • #10170966

  Vanochtend schrok ik me rot. Ik maakte mijn zoontje (bijna 9mdn) wakker en zijn oog zat helemaal dicht en ging niet open. Ik natuurlijk helemaal in paniek. Mijn man heeft toen een washandje gepakt en zijn oogje schoongemaakt, de wimpers bleken aan elkaar vastgeplakt te zitten door viezigheid uit zijn oogje. daarna deed hij zijn oogje open, maar die was duidelijk ontstoken (pus, dik en gaat niet helemaal open). Ik heb de huisarts al gebeld, maar die geven aan dat ik het minimaal 4 dagen moet aankijken en vooral goed moet schoonmaken met met water en babyshampoo. Hebben meerdere hier ervaring mee en wellicht nog tips hoe je dit het beste kan doen (washandje/staafje?)?


  IDK
  Bijdrager
  #10170969 Quote

  jaaaa dit hebben wij pas ook gehad… heel sneu, schoonhouden met een watje en afgekoeld gekookt water.. dat ontsmet.

   

  succes het gaat weer over! maar wel heel sneu, ons zoontje was hierna enorm verkouden


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10170974 Quote

  Gewoon schoonmaken met een watje en uitgekookt water. Verder kun je er niks mee. Gaat vanzelf weer over. Ik werk op een kinderdagverblijf, dit komt echt vaak voor. Kan geen kwaad. T ziet er een beetje vervelend uit maar ze zijn er niet ziek van ofzo. Jezelf er vooral niet te druk om maken 😉 

  #10170980 Quote

  Idd een steriel gaasje met gekookt afgekoeld water. Het water kan je in een eierdopje doen, dan kan je het makkelijk gebruiken.

  #10170984 Quote

  Wat ‘fijn’ om te lezen dat dit vaker voorkomt. Ik schrok echt heel erg vanochtend. Maar jullie zeggen met een watje, bedoel jullie dan een wattenstaafje? En hoe gebruik je dat dan? moet je dat op het (onder)ooglid doen?

  Thnx ook voor de tip van het eierdopje! Die ga ik zeker toepassen.

  #10170992 Quote

  Ik zou een steriel gaasje doen. Kan je kopen bij Etos, kruidvat, etc. Watjes kunnen pluizen (en zijn niet steriel) en je wil niet dat dat achterblijft in het oogje.

  Ik wreef gewoon zachtjes over het dichte oogje van mijn dochter. Als het in de onderwimpers zat, ging ik daar heel voorzichtig langs.

  Succes!

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10171013 Quote

  Als je nog borstvoeding geeft of iemand kent die borstvoeding heeft kun je dat een paar dagen in zijn oog  druppelen. Werkt heel goed. Borstvoeding hoeft niet van jezelf te zijn. Ik heb dat ook bij mij  zoontje gedaan. Was binnen een dag al een stuk beter!


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10171015 Quote

  Met een watje of gaasje wel van buiten naar binnen.

  Geef je borstvoeding? Want druppelen met borstvoeding werkt als een trein. Wel een beetje lastig mikken, maar topspul.


  Miesjeeee
  Bijdrager
  #10171102 Quote

  Ik zou de babyshampoo achterwege laten en alleen met afgekoeld gekookt water schoonmaken. Kan met een gaasje maar ook met een watje. Zou het niet met een wattenstaafje doen. En inderdaad van buiten naar binnen schoonmaken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct