Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ooit groente&fruit eten

 • Auteur
  Berichten
 • #10485880

  Hoi onze dochter van 1.5 jaar eet alleen bananen. Of fruit als het in de blender heeft gezeten .. Groentes daar begint ze niet aan 🙈 Herkennen jullie dat? Hoort dit erbij?


  Jonilse
  Bijdrager
  #10485884 Quote

  Herken t…. Vind dat het erbij hoort, maar heel eerlijk, ik was er zo klaar mee…
  Geen gedoe, wil je niet dan krijg je niks …
  Geen gezeur aan tafel bij ons.
  Dochter is nu 9 en eet alles. Ze moest van mij sowieso proeven, en natuurlijk mag ze ook echt iets niet lusten.
  En ging ze zeuren aan tafel (zonder te proeven) negeerde we dat compleet en aten zelf lekker door. En ik maakte dan niet iets extra’s.
  Ik hoor niet bij de groep moeders die een heel circus aan tafel maakt om te eten wat er staat. Hahaha sorry, misschien klink ik nu heel raar, maar ja, ik hou gewoon niet van “gezeur” over eten. 🤷🏽🙅🏾


  Lewis
  Bijdrager
  #10485899 Quote

  Het is wel normaal gedrag dat jonge kinderen groenten moeilijk vinden. Onze dochter van 16 maanden eet sinds 10 maanden ook een stuk slechter. Wel heel goed brood met beleg, en havermout, en ei, en een paar fruitsoorten. Maar avondeten deed ze tussen 10-14 maanden nauwelijks. Het begint nu weer wat te komen. We hebben wat vaste gerechten waarvan we weten dat ze ze redelijk eet. Die eten we dus vaker. En als we wat anders eten dan leg ik fruit erbij. 

  Wij zijn wel heel erg van het lekker laten gaan. Wij bepalen wat, wanneer en waar ze eet. Dat is met de pot mee. Zij eet wanneer wij eten en wat wij eten. Dan krijgt ze haar bord en veel plezier ermee. Soms eet ze goed, en soms wrijft ze alles in haar haar en gooit ze de restanten op de grond. Ze gilde ook wel eens hard nee nee nee naar haar bord. Nou dan zetten we hem even op tafel ipv op haar blad. Maar ik vind alle blootstelling al prima. Voelen, kneden, spelen. En als ze het tegen haar tong houdt is een bonus. Ze vindt eten soms gewoon ronduit eng. Dus daarom dringen we niks op. Eten moet niet bedreigend zijn. Ook moedigen we niet teveel aan. Het is immers heel normaal allemaal. 

  Ze is langzaam meer gaan eten. En soms heb je van die dagen. Vandaag at ze niet alleen de pasta stukjes maar ook 5 volle happen tomatensaus met gemengde groenten waaronder prei en ui. Alsof ze nooit anders doet. Nou morgen is dat weer ieuwl hoor. Dit was voor 1 avond een win! 


  Eva Christina
  Bijdrager
  #10485950 Quote

  Wat heerlijk om jullie nuchtere benaderingswijzes te lezen!! 😎😄


  Ivh
  Bijdrager
  #10485965 Quote

  Tot nu toe (9 maanden) geen problemen mee.
  Misschien wat zoetere groenten proberen als je dat niet al hebt gedaan?
  Zoals flespompoen of zoete aardappel?
  En ja wat ik hier meer lees, geen gezeur. Eten hoort leuk te zijn dus niet te veel pushen. Dan maar een papje meer bijvoorbeeld.


  With love
  Bijdrager
  #10486059 Quote

  Tja, onze zoon is 20 maanden en op zn eerste verjaardag besloot hij dat hij alleen nog fruit en frietjes lustte. We blijven het aanbieden en inmiddels eet hij soms wel 5 happen groenten! Ooit, zal het allemaal wel goed komen!

  Lees ook: Hoeveel groente en fruit moet een kind eten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct